avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj între soți: cum se procedează când unul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj între soți: cum se procedează când unul dintre ei renunță la partea care, în mod legal, i s-ar cuveni?

Fiul meu divorțează. Casa în care au locuit, ca soți, a fost cumpărată exclusiv din banii fiului meu fără a încheia actele de vânzare -cumpărare, acestea s-au încheiat după câteva zile de la cununie pe numele ambilor soți acum. După numai 1 an 1/2 ei se despart. Soția spune că este dispusă să renunțe la un eventual partaj în favoarea ei. Ce posibilități există ca fiul meu să reintre în posesia bunul cumpărat de el exclusiv, dar care figurează pe numele ambilor soți.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Bunul a fost achizitionat, din cate inteleg, in timpul casatoriei ceea ce il face să fie un bun comun si sa existe o prezumtie de 50-50% pentru fiecare sot. Va fi necesar sa faceti un partaj judiciar si puneti in vedere instantei ca sotul a avut cota de contributie mai mare dar va trebui dovedit prin inscrisuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare ca doamna e de acord cu partajul, ca ii recunoaste contributia sotului. partajul poaate fi facut si la notar, pe cale amiabila.
Nu am inteles exact exprimarea e dispusa sa renunte la un eventual partaj in favoarea EI.
Doamna recunoste că nu a avut nici un aport la cumpărarea bunurilor și nici nu dorește să solicite împărțirea acestora, însă connf. legii , din cât știu, este obligatorie acestă procedură?!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care fosta soție recunoaște că nu a contribuit speța este simplă, faceți partajul la notar!
Este obligatoriu partajul pentru ca fiul dvs să exercite dreptul de proprietate în exclusivitate!

Alte discuții în legătură

Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar ... AlexandraAF AlexandraAF Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar si a impartit partea ei de mostenire ( ce i s-a cuvenit dupa moasrtea unchiului, plus partea ei) ... (vezi toată discuția)
Costuri angajare avocat dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Doi soti s-au despartit in fapt, au impartit lucrurile de comun acord, cu martori de la ... (vezi toată discuția)
Divort, sotia pleaca in italia la munca sotul o ameninta ca o lasa pe drumuri! ContSters169673 ContSters169673 Doamna CI a plecat in Italia la munca, o perioada a trimis bani acasa sotului care a cheltuit banii! Ea a incetat sa m-ai trimita bani sotului, el o ameninta ... (vezi toată discuția)