avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort, sotia pleaca in Italia la munca sotul o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort, sotia pleaca in Italia la munca sotul o ameninta ca o lasa pe drumuri!

Doamna CI a plecat in Italia la munca, o perioada a trimis bani acasa sotului care a cheltuit banii!
Ea a incetat sa m-ai trimita bani sotului, el o ameninta ca o lasa pe drumuri!
Ei sunt casatoriti de 28 ani si am impreuna 1 casa de locuit si alte terenuri, el o ameninta divorteaza. Ce poate sa faca ea?
In cazul in care divorteaza...el trebuie sa ii platesca o sulta, adica jumatate din averea lor sau este absolvit de aceasta? Au 3 copii majori!
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 14:02, 13 Octombrie 2010
in situatia in care precizeaza domnul ca doamna este in Italia la munca si ca nu ii mai trimite bani, acesta fiind un motiv temeinic din pctul sau de vedere de divort, atunci va trebui sa se efectueze procedura cu strainatatea ptr divort.daca nu precizeaza ci doar solicita desfacerea casatoriei din culpa ei exclusiva se paote pronunta divortul si fara prezenta doamnei. in ceea ce priveste insa bunurile trebuie sa dovedeasca provenienta casei si a terenurilor si apoi sa dezbata partajul .atata timp cat el sta in banii trimisi de sotie e cam greu sa credem ca se va stabili de catre instanta o sulta in favoarea sotiei , cel mai indicat este expertizarea bunurilor, caci probabil si doamna isi va angaja macar un avocat, si atunci lupta poate incepe.
Daca ambele parti doresc despartirea exista procedura simplificata a divortului prin acord, urmand a se dezbate separat partajul. In caz contrar se urmeaza procedura obisnuita.
In materia paratjului de bunuri comune, regula este ca acestea se atribuie in natura si doar in situati a in care nu sunt comod partajabile in natura sa se atribuie unui sot bunurile si altuia sulta. De asemenea, la atribuirea locuintei se tine cont, printre altele si de faptul ca unul din soti locuieste acolo. Dar solutia tine de fiecare caz in parte. Se poate atribui sotului care are o cota mai mare de contributie la dobandirea bunurilor.
Cota atribuita sotilor nu este obligatoriu de jumatate / jumatate. Trebuie discutata cauza in detaliu cu un avocat si facuta o aparare eficienta.
Am uitat sa precizez ca el are servici si alte surse de venit, au ca bun comun o casa cu TP pe ambii! Daca ea ar vrea sa se casatoreasca cu un cetatean italian, trebuie sa se fi pronuntat divortul cu sotul in tara?
Obligatoriu trebuie sa fie hotarare definitiva si irevocabila de divort, altfel savarseste infractiunea de bigamie. Oricum autoritatile italiene vor solicita un certificat de celibat din Romania pt a incheia casatoria acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
avocatbadoiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unui divort finalizat cu 2 copii minori,copii avand ... ANDRA210221 ANDRA210221 In cazul unui divort finalizat cu 2 copii minori,copii avand domiciliu la casa construita in timpul casatoriei intre mine si fostul sot fiind bun comun,. ... (vezi toată discuția)
Apartament in coproprietate adrypunctro adrypunctro Buna ziua si la multi ani, In cazul unui apartament aflat in coproprietate cu prietena mea. Instanta ii poate incredinta ei apartamentul in cazul aparitiei ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ellanm ellanm In cazul unui divort cu 2 copii minori... Casa construita in timpul casatoriei, cu o mare parte din bani de la parintii sotului, cum se face partajul? ... (vezi toată discuția)