avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Costuri angajare avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Costuri angajare avocat

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Doi soti s-au despartit in fapt, au impartit lucrurile de comun acord, cu martori de la primaria din sat, document stampilat apoi, sotia a cumparat un imobil dupa cativa ani, dupa ce a contractat un imprumut. Intre timp, sotul a decedat. Doamna doreste sa vanda imobilul care este pe numele ei insa, intrucat nu s-a facut succesiunea dupa sot (exista 2 copii rezultati din casatoie), ea trebuie sa dovedeasca in instanta, cu martori si documente, ca acel imobil a fost cumparat din banii ei, exclusiv si era despartita de sot, locuind in regiuni diferite ale tarii, astfel ca, in urma hotararii, sa poata vinde imobilul. Care sunt costurile aproximative, daca doamna angajeaza un avocat care sa o reprezinta in instanta? Tariful avaocatului si, se tine cont si de valoarea imobilului? Nu cred ca este ca la un partaj, doamna are doar nevoie ca instanta sa declare ca acel imobil este cumparat de ea, fara participarea sotului. Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: dirina2 , utilizator 22:51, 2 August 2013
Speta este foarte complicata!
Ca si solutie pe instanta...nu se va putea evita partajul. Numai in cadrul dosarului de partaj (intre dumneavoastra si copii) se va putea administra proba in sensul ca respectivul imobil nu intra in masa succesorala.

Ce varsta au copii? Daca sunt majori, nu va intelegeti cu ei?
Mai bine scoateti un certificat de mostenitor in care sa treceti la bunurile defunctului si o cota de 1/2 din imobil, iar apoi in baza certificatului de mostenitor vindeti toti trei catre persoana interesata (fara a mai face partaj).

Daca sunt minori, oricum e complicat, pentru ca trebuie ca instanta de tutela sa autorizeze vanzarea.

Daca e sa va judecati cu ei in partaj, trebuie ca instanta sa numeasca un curator special (pentru ca exista conflict de interese intre dumneavoastra si ei).

Onorariul de avocat pentru o speta ca asta... va fi unul consistent (cred ca depinde mult si de zona tarii in care va aflati).
Buna seara!
Va multumesc mult. Copiii au peste 40 de ani, iar mama vrea sa vanda imobilul unui fiu care a ajutat-o mult in ultimii ani si a investit foarte mult in casa, marind-o si modernizand-o. Prin efectuarea succesiunii, intrucat ambii copii vor primi cate 1/4 din imobil si cel care nu a ajutat si nu a investit in imobil, nu doreste sa renunte la partea lui, in favoarea mamei, atunci mama nu mai are cum sa vanda tot imobilul fiului care a investit.
Totusi, orientativ, cam cat ar fi onorariul?
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
dirina2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil dirina2 dirina2 Buna seara! Va expun urmatorul caz, cu dorinta si rugamintea sa ma ajutati cu un sfat. In anii \'70 doi soti s-au despartit in fapt (fara divort), si-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de a vinde un apartament cand sunt mai multi proprietari ciprianpaul ciprianpaul am urmatoarea situatie si as vrea un raspuns si un sfat in acelasi timp: locuiesc impreuna cu sotia mea si cu cei doi copii ai nostrii intr-un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)