Casa bunicii si a mamei a fost partial vanduta in 1981.S-a despartit prin pereti interiori in 2 apartamente.Terenul pe partea vanduta inclusiv cel de sub casa a fost nationalizat ramanand in indiviziune cu terenul familiei mele. In temeiul Legii 18 cumparatorul a primit acel teren in posesie in indiviziune cu mine. Apoi a solicitat-primit iesirea din indiviziune pe teren inclusiv pe cel de sub apart. sau. S-au efectuat doua carti funciare pentru cele doua apartamente. Dar temelia casei a ramas unica, la fel podul, acoperisul, jgheaburile, peretii interiori despartitori dintre cele doua apart. Cu toate ca a existat scurgere comuna de ape pluviale in curtea interioara, intr-un proces instanta mi-a interzis sa le mai scug apa pe terenul acestuia cerandu-mi sa imi fac ,,streasina’’. Fara a se oferi solutii tehnice. Casa a avut streasina din 1907 si are aceeasi configuratie, iar terenul are panta dinspre partea mea spre partea cumparatorului. Intrebari: 1. Este acest imobil un condominiu, avand in vedere elementele comune aratate? 2. Trebuie facuta o carte funciara comuna? 3. Cum pot obtine servitutea pierduta de scurgere a apelor pluviale care mi-a fost rapita. Configuratia curtii interioare, pantele si vecinatatile nu permit o alta cale. Anterior iesirii din indiviziune apa se scurgea la canalizarea stradala.