avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz de recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz de recoltare probe biologice

Buna ziua! Am si eu o problema si as vrea sa va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Anul trecut in seara de Paste dupa ce am consumat ceva alcool a trebuit sa ajung pana intr-un loc, bineinteles cu masina si am fost oprit de politie. Am suflat in etilotest si am avut o alcoolemie de 0.65 . Domnii politisti mi-au spus ca trebuie sa merg la spital pt prelevarea probelor biologice. Am acceptat sa merg dar cand am ajuns la spital din cauza emotiilor si a fricii mi s-a facut rau si nu am putut sa dau probe. Mentionez ca nu am fost recalcitrant am cooperat cu politistii nu aveam nici macar o amenda de centura neplatita. De atunci a trecut un an si 2 luni si am fost chemat doar pentru o declaratie si atat. Imi poate spune cineva cam care ar fii solutia pe care as putea sa o primesc si daca se poate face ceva pentru a grabii lucrurile? Multumesc!
Dupa ce se va pune in miscare actiunea penala si veti fi audiat, probabil o sa fiti trimis in judecata.
Individualizarea pedepsei se face de catre judecator in functie de circumstantele reale si personale. Asigurati-va apararea pentru a spera la o individualizare cat mai favorabila.
Se poate face ceva pentru a grabii lucrurile? sau avocatul poate face ceva in privinta asta?
Avocatul poate depune demersuri in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei.
ok..Va multumesc pentru ajutor.
Măsura amânării aplicării pedepsei este mai mult decât un mijloc de individualizare a pedepsei fiind în acelaşi timp şi una dintre soluţiile pe care instanţa de judecată le poate pronunţa în rezolvarea acţiunii penale.

Dacă persoana faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu a săvârşit nicio infracţiune în cursul termenului de supraveghere şi nici nu s-a dispus faţă de ea revocarea amânării ori nu s-a descoperit vreo cauză de anulare, atunci acesteia nu i se mai aplică pedeapsa şi nici nu suportă vreo decădere, interdicţie sau incapacitate care ar putea rezulta din săvârşirea infracţiunii.

Efectele amânării aplicării pedepsei reprezintă suma înlesnirilor puse la dispoziţia infractorului care, în cadrul termenului de supraveghere, execută măsurile obligatorii şi obligaţiile individualizate prin hotărârea instanţei de judecată, fără privare de libertate, primeşte ajutorul, controlul şi asistenţa necesare din partea serviciului de probaţiune şi a organelor specializate pentru a îndeplini măsurile şi obligaţiile impuse, în aşa fel încât, după perioada de supraveghere, pedeapsa să nu se mai aplice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan, 0,7 la etilotest , refuz analize CristianGC CristianGC Buna ziua, In seara de 22 Martie , am fost oprit , mi s-a pus etilotestul si a iesit 0,7 . Am fost cooperant ( au si scris in declaratie politistii ) , m-au ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu alcool la volan Alex34@gmail.com Alex34@gmail.com Am fost depistat cu .0.85 in fiola in traffic am cazier curat pot scăpa cu amânarea aplicării pedepsei mulțumesc frumos (vezi toată discuția)