avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot obtine duplicat certificat de casatorie al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot obtine duplicat certificat de casatorie al parintilor ptr succesiune?

Buna ziua.

Prezentare context: Mama a decedat in 2013. Tatal nu doresta sa facem succesiunea dupa mama pe cale amiabila, asa ca voi fi nevoita sa o fac in instanta.
Momentan incerc sa obtin un extras CF ptr. terenul ce reprezinta masa succesorala (dobandit in timpul casatoriei, care se afla pe numele tatalui exclusiv si despre care nu stiu decat comuna si judetuul din care face parte). Tatal detine actul de proprietate, insa nu vrea sa colaboreze. Insa am creat o alta intrebare, separata ptr. obtinerea extrasului CF in acest context.

Intrebarea si problema mea sunt: in vederea demonstrarii drepturilor mamei asupra terenului in cauza, voi avea nevoie si de certificatul lor de casatorie, care se afla tot la tata si la care deci, nu am acces.
Cum pot obtine un duplicat al certificatului de casatorie al parintilor mei? Pot sa il solicit eu? Mentionez ca detin Declaratia de acceptare a succesiunii mamei mele si certificatul ei de deces.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dary@ , utilizator 16:34, 26 Iunie 2019
Cu certificatul de deces al maei, cu certificatul dvs de nastere( faceti dovada ca a fost mama dvs) la casa de sacatorii unde s-au casatorit, fie ca este in Bucuresti sau in alt oras/comuna si scoateti duplicat.
Multumesc. Intelesesem ca nu s-ar elibera decat sotului supravietuitor..sper insa sa nu fie asa si sa il pot scoate.


Corina89 a scris:

Cu certificatul de deces al maei, cu certificatul dvs de nastere( faceti dovada ca a fost mama dvs) la casa de sacatorii unde s-au casatorit, fie ca este in Bucuresti sau in alt oras/comuna si scoateti duplicat.

daca sunteti fiu, da.
Ok, va multumesc!

Corina89 a scris:

daca sunteti fiu, da.

Certificatul de casatorie se poate elibera unuia dintre soti sau la cerere,ambilor soti.
Pentru sotul supravietuitor sau, in caz de divort,pentru motive intemeiate se pot elibera certificate cu mentiunile existente. Notarul sau instanta va solicita primariei, unde s-a inregistrat actul de casatorie, un extras de uz oficial de pe actul de casatorie cu toate mentiunile existente la act.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor succesiune ceraselatofan ceraselatofan Buna ziua, Iata situatia mea, urmare a decesului mamei mele: As dori sa stiu cum pot sa obtin pe cale legala certificatul de mostenitor necesar ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte necesare inregistrarii unui deces in italia shesniper shesniper Buna ziua,mama mea a decedat in italia ,pentru inregistrarea certificatului de deces la primarie imi cer certificatele de casatorie si sentintele de ... (vezi toată discuția)
Vreau să dezbat succesiunea după mama în instanță, însă nu pot pentru că tata nu-mi dă certificatul de deces. cum obțin un duplicat? dary@ dary@ Buna ziua, Va prezint mai jos situatia pe scurt: Am 31 de ani, mama a decedat in 2013. Eu am scos certificatul deces. Cu tata (mama era casatorita cu ... (vezi toată discuția)