avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestație executare silită pentru un credit luat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un IFN, cedat în 2017 unei firme de recuperare. Ce șanse am?

Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a fost concesionat catre o firmă de recuperare. Ei sustin ca mi-am trimis o informare prin posta cu confirmare de primire. Eu nu am primit asa ceva.

Apoi spun ca s-a intors informare lor inapoi la firma de recuperare.
In data de 14.06.2019 am primit acasa o executare silita de la executor, executarea ceruta de catre firma de recuperare.

Intrebarea mea este, daca era scadent creditul in 16.09.2015 nu s-a prescris datoria? Mie mi se zice ca daca a fost concesionata catre firmă de recuperare in 10.07.2017 doar de atunci incepe termenul de prescriptie. Ce sanse am in cazul unei contestatii la executare pe motiv de prescriptie in 16.09.2018?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:23, 28 Iunie 2019
Bună ziua.
Despre șansele dvs., puteți primi o părere avizată, însă numai în situația în care vă prezentați cu actele de executare silită la un avocat, pentru a le putea lectura și a identifica posibile motive de contestație.
La o primă vedere, după cum prezentați situația, e posibil să se poată invoca prescripția dreptului de a cere executarea silită.
Atenție mare, însă, fiindcă termenul de depunere a contestației este de 15 zile și, din câte spuneți, actele vi s-au comunicat în 14.06. Astfel, ultima zi ar fi 30.06.2019.
Acum, nu mai stați să căutați sfaturi aici, decât dacă vă și alegeți un avocat cu care să lucrați în această speță.
Timpul e scurt și e posibil ca nici avocații pe care îi contactați să nu vă poată ajuta, având atât de puțin timp la dispoziție.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
Am vorbit cu un avocat. El zice ca daca s-a concesionat in anul 2017, atunci termenul de prescriere ar fi 2020. Iar eu cred ca daca creditul e scadent in 16.09.2015, termenul de prescriere e de 3 ani asta inseamna 16.09.2018. Asta nu inteleg eu. Cei 3 ani pentru prescriere curg de cand s-a concesionat credidul (prescris in 2020) sau de cand era scadent (prescris in 2018)
Nu știu ce avocat v-a spus dvs acest lucru. Cesiunea de creanță nu este act întreruptiv de prescripție. Termenul se calculează de la scadență sau de la ultima plată. V-aș sfătui să căutați un alt avocat cu care să discutați ori putem să discutăm în privat.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sfatul meu este sa mergeti si sa platiti avocatul cand mergeti la consultatie juridica ca sa fie atent la ceea ce se intampla.

Pare sa se fi prescris din ceea ce ziceti.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul respectiv a făcut dreptul prin corespondență.Mergeti și discutați cu altcineva .

Alte discuții în legătură

Perimare dosar executare silita si ulterior presciptie AlinVI AlinVI Buna ziua, Va rog sa ajutati cu o parere in urmatoarea speta: - in cursul lunii ianuarie 2012 mi-a fost declarata scadenta anticipata a unui credit si ... (vezi toată discuția)
Lamuriri suspendare executare silita si recuperare sume platite leus leus va rog un raspuns in urmatoarea situatie: Am avut o executare silita de la o societate de recuperare , pentru suma de 4050 lei, pentru un titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare bilet la ordin Vasilateanu Vasilateanu sunt supus executarii silite pe baza unui bilet la ordin, dar societatea mea comerciala nu mai datoreaza nimic acestui creditor (toate datoriile au fost ... (vezi toată discuția)