avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren Agricol instrainat de primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren Agricol instrainat de primarie

In 1995 bunicul a primit un Certificat de proprietate pe mostenirea de 3.5 ha teren agricol intr-un lot lipit de sat.
In 2001 mostenirea bunicului a fost impartita intre cei 4 copii ai acestuia, iar documentele au fost autentificate la notar. Ulterior terenul a fost inscris in cadastru.
In 2009 primaria comunei a facut o rocada de proprietate (nestiind ca noi avem cadastru) cu alte loturi de teren, aflate la 12 km de sat (cei ce aveau pamanturile la 12 km au primit pamanturile noastre si noi pe ale lor), iar apoi a trecut pamantul in intravilan.
Noii proprietari (inruditi intre ei) au vandut imediat pamanturile catre o societate comerciala. Detinatoarea SC fiind tot neam cu ei .
In tot acest timp noi nu am fost anuntati de schimbare. Pamantul a fost lucrat de catre noi, declarat la APIA si s-au primit subventii pe el.
In 2019 cultura noastra a fost distrusa partial de catre societatea comerciala si tot ei ne-au anuntat ca pamantul nostru este in alta parte.
(Societatea comerciala are si ea cadastru pe terenul de langa sat, facut de acelasi cadastrist .)

Va rog sa ma sfatuiti cui sa ma adresez si cine ma poate ajuta cu consiliere in acest caz.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Neglijenţă crasă sau caz de corupţie? cucuricadaro cucuricadaro În 1995 bunicul a primit un Certificat de Proprietate pe moştenirea de 3.5 ha teren agricol, într-un lot lângă sat. În 2001 moştenirea bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o dezbatere a mosteniri? mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua Am o problema legata de mostenire- in urma decesului bunicii mele s-a trecut la dezbaterea mostenirii ( bunicul a murit anterior); ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine îmi ia subvenție de la apia pe pământurile moștenite? giv giv Buna ziua. Am mostenit diverse suprafete de teren de la tatal decedat si de la fratii bunicului cand mostenitorii acestuia au dezbatut mostenirea prin ... (vezi toată discuția)