avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am fost acuzat, pe nedrept, de înșelătorie pe OLX, ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am fost acuzat, pe nedrept, de înșelătorie pe OLX, iar acum sunt amenințat și înjurat la telefon. Ce trebuie să fac?

Salutare, am 16 ani si am fost acuzat de inselatorie pe olx.
Acum ceva timp in urma (nu a trecut mai mult de o luna) am pus un anunt cum ca vand un MicroSD (card) pentru o orga la pretul de 100 euro, m-a sunat un domn precum ca ar vrea sa achizitioneze cardul, am vorbit la telefon cu el si ne-am inteles, i-am cerut sa imi trimita adresa lui pe olx. Ok, zis si facut, a doua zi am ambalat cardul si am depus coletul la posta. Peste 1 saptamana imi spune domnul respectiv precum ca nu a primit ceea ce trebuie si daca nu-i returnez banii inapoi in maxim 2 zile depune plangere penala la politie (tin sa precizez ca dupa ce mi-a zis prin sms ca nu a primit ceea ce trebuie a inceput sa ma sune insistent, ma ameninta si imi adresa injurii, eu i-am blocat numarul pentru ca nu mai suportam deranjul).

Tin sa precizez: In anunt nu erau poze cu cardul pe care urma sa-l primeasca, respectivul nu a cerut nici o poza cu ce trebuie sa primeasca, respectivul ma ameninta cu plangerea penala, imi adreseaza injurii.

Eu cu el m-am inteles ca trebuie sa primeasca un card, nu a cerut poze la produs, nu a cerut nimic! Doar a sunat, mi-a dat adresa si am trimis cardul!

Ce trebuie sa fac? Patesc ceva? Poate sa dovedeasca cu ceva ca nu a primit ceea ce trebuie? Trebuie sa imi fac griji?

*edit: Am uitat sa precizez ca respectivul imi spune, citez "ai belit-o, o sa iti cer de 5 ori mai mult". Imi da de inteles ca are pretentii la mai multi bani inapoi daca se dovedeste ca am dat "teapa".
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Poate depune plangere penala insa e greu de dovedit fapta asa ca nu prea are sanse se reusita...
Ce face el suna a santaj si este bine daca puteti sa-l inregistrati....
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Am dovezi mesajele primite pe numarul meu si pe al iubitei mele cu care a vorbit cu el cat timp nu eram acasa. Ma ameninta "o sa te storc de bani, o sa ma rogi sa te las in pace, ati belit-o" si imi adreseaza injurii urate. Pot sa fac ceva? Pot sa depun si eu o plangere pentru ce face el?

**Apropo, imi spune ca e politist
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
AndreiCristianRRR, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca miroase a piraterie veti avea probleme cu Politia.

2. Daca vindeti multe astfel de carduri si nu va declarati veniturile se numeste evaziune fiscala.

3. Amenintarea cu plangerea penala sau datul in judecata nu este santaj.

4. Daca ati actionat legal si de buna credinta e cuvantul lui contra cuvantului dvs. si in dubio pro reo (adica in caz de dubiu va pierde procesul). Nu stiu daca asta se aplica si la drept civil, in orice caz daca aveti dovada ca i-ati trimis produsul, el va trebui sa-i dovedeasca judecatorului ca l-ati inselat, nu dvs. ca nu l-ati inselat.
Aveam doar un singur card, nu e mare venit decat 100 euro. El sustine ca nu a primit ceea ce si-a dorit si ca are toate dovezile. Dumneavoastra nu considerati santaj amentintarile precum "ati belit-o, o sa o incurci, o sa te las fara bani, o sa te rogi la mine sa te las, esti mort"?.
In plus, daca primeste el dreptate, o sa imi ceara sa returnez banii? Nu prea stiu ce se intampla.
Limbajul colorat nu se pedepseste penal.

Cat despre un proces in drept civil pentru 100 Euro, mai mare daraua ca ocaua.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Neintelegere privind vanzarea si returul unui produs cristina_24 cristina_24 Buna ziua, Acum cateva zile am pus un anunt pe olx privind vanzarea unui balansoar electric pentru copii. Am fost abordata de o doamna si ne-am inteles sa ii ... (vezi toată discuția)
Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)