avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata concediu creștere copil

Buna ziua,
Fiul meu S-a născut pe data de 25 sept 2017, eu (tatăl ) am intrat in ccc mama fiind administratoare firma. Am stabilit ca sa rămân in concediu pana la final adică 25 sept 2019. Menționez ca nu ne interesează acel stimulent. Astăzi am fost sunat de la serviciu și mi s-a spus ca dacă doresc sa primesc stimulent trebuie sa ma intorc cu data de 25 Iulie 2019, iar dacă nu doresc trebuie sa ma intorc cu data de 25 August 2019, pentru ca 30 de zile din concediu ii revin mamei. Mama nu vrea sa între in concediu. Ce ar trebui sa fac pentru a rămâne tot concediul (2 ani) pana pe 25 sept 2019???
Motivul este ca de pe 5 sept pana pe 20 sept 2019 avem cumpărat (cadou din partea părinților) un sejur in afara tari foarte frumos
Va multumesc !!!!
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
cristianmihai12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 6 Iulie 2019
Iar ultima zi de lucru pe cartea de munca a soției a fost pe 04.10.2016, după care nu a mai lucrat de atunci
Mama a intrat in concediu de maternitate - pre si postnatal - ?
Nu a intrat pentru ca nu era angajata atunci, iar eu am intrat in concediu după o luna dacă nu ma insel...
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
cristianmihai12, utilizator
In acest caz, durata CCC pentru dvs este de 2 ani, daca mama nu indeplineste conditiile pentru intrarea in CCC .. revenirea la munca se va face in ziua urmatoare ce;lei in care copilul implineste varsta de 2 ani, daca nu doriti stimulent de insertie.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Îmi puteți va rog sa îmi Spuneti și baza legală pentru a le spune? Va multumesc din suflet :)

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil feeble92 feeble92 Buna ziua, in conditiile in care concediul postnatal a fost finalizat la data de 17.12.16, data din care am intrat in concediul de crestere copil, tatal ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Data incetare suspendare cim, concediu crestere copil seicarucorina seicarucorina Buna ziua, Ma aflu in concediu maternal pana in data de 04 sept; de la serv mi s-a dat o cerere pentru suspendarea cim pe care trebuie sa o completez si cu ... (vezi toată discuția)