avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat de naștere străin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat de naștere străin

Copilul meu s-a născut în Danemarca și a primit certificat de naștere danez. Tatăl este bulgar, cu numele de familie Ivanov, iar copilul de sex feminin a primit numele de familie Ivanova. De ce documente adiționale avem nevoie pentru a transcrie certificatul, având în vedere că numele de familie al copilului este varianta feminina a numelui tatălui?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:52, 5 Iulie 2019
Dacă există în legislația daneză o reglementare din care rezultă că se schimbă numele de familie în funcție de sex scoateți la imprimantă articolul și apoi îl duceți la tradus!
Totodată, puteți da o declarație pe proprie răspundere la notar în acest sens.
Procedura de transcriere presupuse depunerea următoarelor înscrisuri:
-Certificatul / extrasul de naştere multilingv, emis de autorităţile competente din străinătate, care să cuprindă numele şi prenumele copilului, respectiv al părinţilor acestuia – original şi copie legalizată (la notar) ;
SUPRALEGALIZAT potrivit art. 162 din Legea nr. 105/ 1992;
-sau, după caz, traducerea certificatului de naştere, făcută la traducător autorizat şi legalizată la notar (să aibă apostila)
-cărţile de identitate ale părinţilor (paşaport/ act de identitate pentru cetăţenii străini);
-certificatul de căsătorie al părinţilor (emis în România) – original şi copie – dacă sunt căsătoriţi, de naştere al acestora – dacă nu sunt căsătoriţi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificate de nastere in romania ale copiilor numai de catre un parinte MissTina1 MissTina1 [i][/i]Buna ziua.Am nevoie de ajutorul d-voastra pentru fiul meu. El e cetatean roman cu domiciliul in Israel.Are 2 copii nascuti in Israel,el nefiind ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)