avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

Buna ziua,

Sunt presedintele unui Composesorat, iar de curand am observat ca punerea in posesie, titlul de propreietate eliberat in 2009 si ulterior intabularea nu corespund ca amplasament cu terenul pe care noi il utilizam. Noi avem 2 CF-uri vechi, unul de padure si pasune improprietariti in 1912 la formarea Composesoratului si unul de pasune cumparata de vechii membrii composesori tot in 1912. Suprafetele celor 2 CF_uri se inchid aproximativ pe titlul. Noi de 10 ani primim adeverinta de la primarie pentru o suprafata de pasune pe care o avem in CF dar acum am observat ca nu o avem nici intabulata nici in titlu. Suprafata care sustin cei de la primarie ca este pasunea in titlu apare ca "Teren cu vegetatie forestiera neinclusa in amenajamentul silvic" si are o tarla si o parcela diametral opusa fata pasunea pe care o utilizam.

Se poate solicita acum o eliberare de titlu pentru aceasta pasune chiar daca ulterior eliberarii acestui titlu suprafata detinuta ar fi mai mare decat suprafata din vechiile CF_uri?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Lamurire aplicare legea 247 art.26 anamaria13 anamaria13 Extras din L. 247: \"Art. 26. - (1) Formelor asociative de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră, păşunilor şi fâneţelor, obşti de ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - padure marielenacon marielenacon prin titlul de proprietate (emis în 2003) s-a recunoscut dreptul de proprietate dar pe un amplasament într-o [b]comuna învecinată[/b], în condiţiile în ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren cu vegetatie forestiera detin o hotarare judecatoreasca ... sevastianflorea sevastianflorea Retrocedare teren cu vegetatie forestiera Detin o Hotarare judecatoreasca definitiva ,irevocabila si cu titlu executoriu privind retrocedarea unei suprafete ... (vezi toată discuția)