avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalcarea unor drepturi in condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalcarea unor drepturi in condominiu

Buna ziua! Ce pasi ma sfatuiti sa urmez in situatia in care vecina mea de deasupra are copil mic de 2 ani si am inteles este copil...dar se simte ca mama nu are treaba cu acest copil, care tipa toata ziua, alerga prin casa, tranteste fel de fel de obiecte ...iar aceasta poveste se repeta zilnic. Am incercat sa le explic pe cale amiabila ca si noi vecinii de dedesubt avem servici si ne am dorii sa venim acasa sa ne relaxam, nu sa dau televizorul mai tare ca sa nu mai aud duduiturile de deasupra, dar replica a fost "Nu am ce sa fac, este copil, suportati..." Am facut sesizare scrisa la Asociatia de proprietari, care mi au raspuns ca au stat de vorba si sa fiu eu mai intelegatoare... In ficare zi se alearga prin toata casa, se tipa,se tranteste, se joaca cu mingea...sunt disperata nu mai stiu ce sa fac sa am si eu putina liniste. Mi s a spus ca pe cale legala nu am nicio sansa. Galagia o fac numai in orele permisive, tocmai pentru a nu chema politia...Va rog un sfat.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
clausofe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:49, 10 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legea 61/91
25. tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

ca idee, puteti chema politia oricand.
ne jucam si in casa, dar nu cu mingea si nu alergam, daca primeste o amenda, poate isi educa copilasul.
Mai aveti varianta sa o notificati prin avocat ca poate incerca macar sa reduca zgomotul, iar daca lucrurile continua asa, antifonati-va tavanul si chemati-o in judecata pt a suporta cheltuiala.
Problema ca in instanta trebuie sa probati ce ati scris aici , ca ce se inampla sus depaseste ce se cheama folosirea obisnuita a casei.
~ Conținut șters la cerere ~
Asociatia de proprietari nu se poate implica in solutionare pentru ca practic este problema intre locatari
Daca dv detineti probe concrete aveti dreptul sa va adresati autoritatilor
Exista program de liniste prevazut atat de disp L nr 61/1991 republicata cat si de regulamentul de ordine interioara al asociatiei de proprietari
Astfel de situatii trebuiesc abordate si solutionate cu intelegere,cu intelepciune si cu decenta
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot intentionat terorist ! Faraday Faraday Ce fac daca vecinul meu de deasupra garsonierei pune copilul sa alerge intentionat in casa cu sarituri In plafon mai ales in orele in care legitorul ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)
Zgomote insuportabile din apartamentul de deasupra. care sunt soluțiile? CipZec CipZec Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie juridica/legala pentru a reduce zgomotele insuportabile din apartament care provin de la copilul de ... (vezi toată discuția)