avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sfat ghivece pe pervazul extern al balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sfat ghivece pe pervazul extern al balconului

Buna ziua. As aprecia un raspuns cu privire la situatia mea. M-am mutat recent la un apartament, primul meu in proprietate personala, si pe pervazul extern al balconului am pus ghivece. Aceste ghivece sunt destul de grele, dar pervazul este destul de lat cat sa le poata tine stabile fara vreo problema (nu sunt prinse cu nimic).
A inceput sa ma ameninte o vecina impreuna cu administratorul blocului sa nu mai las ghivecele pe pervaz, pentru ca din punctul lor de vedere pot cadea in capul cuiva la o furtuna sau cutremur. Furtuni au fost si le-am monitorizat si par destul de stabile, insa vecina spune ca va vorbi cu unii de la primarie sa imi dea amenda. Este legal sa las acele ghivece pe pervaz? Pot risca legitim o amenda din partea vreunei institutii?
A inceput vecina sa lase mesaje si voi pe la bloc in atentia mea si vreau sa stiu daca e indreptatita sa ma bata la cap sau daca e mai bine sa o ignor cu desavarsire.
Nu garantez ce s-ar intampla la un cutremur, poate ar cadea, dar de exemplu, daca pun niste tarusi pe pervaz in asa fel incat din punctul meu de vedere nici macar la un cutremur sa nu cada ghivecele, as fi acoperit de orice fel de amenintare de amenda? Sau trebuie o solutie omologata de prindere de ghivece? Mi-e capul calendar de la situatia asta. Va multumesc pentru orice raspuns pe aceasta tema.

P.S. I-as fi raspuns vecinei sa citeasca povestea de Creanga cu drobul de sare, dar m-am abtinut cu greu
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 17:15, 26 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca, Doamne fereste, cade vreunul in capul cuiva, veti fi acuzata ....mai ales ca ati fost anuntata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atatbtimp cat ghivecele de flori nu sunt fixate constituie factor de risc
Incercati sa apreciati situatia si din pozitia cetateanului care se deplaseaza pe domeniul public si se trezeste cu un ghiveci in cap ....
Doamna chiar daca nu ar reprezenta vreun pericol sa cada, desi administratorul si vecini nu cred ca se agita de prosti si tot exista si alte motive sa nu le puneti.
Si la mine in bloc si-au agatat unii la balcon ghivece.
La o ploaie puternica pamantul din ghivece mai ales daca este cumparat (pamant de flori) incepe si curga urat.

Pana am intervenit si la adunarea generala am creat o regula si gata ca respectivii o tineau pe a lor.
E bloc nou ( in cazul nostru ) si trebuie mentinut aspectul.

LA o colega cu apartament in Piata Victoriei i-a cazut pervazul exterior care era din marmura si pus de vechiul proprietar.

PS: faptul ca apartamentul este proprietate personala ar trebui sa va faca sa fiti mai prietenoasa cu vecinii ca doar nu e casi cum va gasiti alta chirie si va mutati dacanu va convin vecinii.
Poate au un regulament al condminiului si acolo prevazut ceva legat de aspect si dupa cum scrie in legea 19/2018 trebuie respectat .
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
w_v_w_v, utilizator


utilizator1989 a scris:

Aceste ghivece sunt destul de grele, dar pervazul este destul de lat cat sa le poata tine stabile fara vreo problema (nu sunt prinse cu nimic).

P.S. I-as fi raspuns vecinei sa citeasca povestea de Creanga cu drobul de sare, dar m-am abtinut cu greu


Lasati-va de povestile lui Creanga si luati lucrurile in serios.
Acolo exista un risc major si daca se intampla ceva regretele vor fi tardive.
"Niciodata sa nu spunem ... niciodata"
si sticla de la geam prezintă pericol sa se spargă..cum procedam in acest caz/ wvwvw grecu si ceilalti
Ps din proiectare ,in jurul blocului este o fâsie de spatiu verde tocmai sa nu ti cadă in cap oala cu ciorba pusa la rece ,de aceia intrările la bloc sunt prevazute cu o copertină...

Alte discuții în legătură

Este reglementat montajul aparatelor de aer conditionat la blocurile de locuinte? gev gev Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat montajul aparatelor de aer conditionat. Locuiesc la parter si nu mai pot suporta \"picatura ... (vezi toată discuția)
Fereastra bucătăriei în balconul apartamentului vecin giulia1973 giulia1973 Bloc construit în anii 60. Fereastra (dubla) de la bucătăria mea dă în balconul vecinului. Balconul vecinului are aprox. 6 metri lungime, într-o parte ... (vezi toată discuția)
Situatie cu un vecin Grace2 Grace2 Buna ziua. Pe partea din spate a blocului, unde am ferestrele apartamentului este o gradina in care au crescut si cativa copaci. In copaci se strang porumbei, ... (vezi toată discuția)