avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legea 321/2009 privind comercializarea produselor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare

Va rog mult daca aveti un model de contract comercial in baza legii 321/2009 va rog mult am nevoie urgent va multumesc e-mail: simina_elena2000@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:45, 12 Ianuarie 2010
Iei un model de contract de vanzare-cumparare sau de distributie, pe care il gasesti pe net si incluzi in el prevederi din capitolul III al legii:
CAPITOLUL III
Obligaţiile de plată între comerciant şi furnizorul
de produse alimentare


Art. 8. - Plata între comerciant şi furnizor se face la data convenită de părţi în contract, astfel:
a) pentru produsele alimentare proaspete termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 12 zile;
b) pentru produsele alimentare congelate termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 20 de zile;
c) pentru produsele alimentare, altele decât cele prevăzute la lit. a) şi b), termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 35 de zile.
Art. 9. - În cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a unei obligaţii contractuale de către una dintre părţi, acestea pot stabili în contract plata unor penalităţi de către partea în culpă, egale pentru părţi, cuantumul acestora fiind negociat la data încheierii contractului.
Art. 10. - În cazul în care plata nu se efectuează la termenul stabilit, debitorul este pus în întârziere fără nicio altă formalitate şi plăteşte de la acel termen o penalitate zilnică egală cu dublul dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României, calculată la suma datorată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(legea 321) - ceaiurile sunt in grupa produse alimentare? Medimfarm Medimfarm Buna ziua, Va rog sa imi confirmati daca ceaiurile se incadreaza la grupa de produse alimentare, astfel incat sa fim \"obligati\" sa le achitam la maxim 35 ... (vezi toată discuția)
Referitor la legea 321/2009 Elena Enache Elena Enache Din aceasta lege DGASPC-urile fac exceptii? (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 18bubu 18bubu buna ziua !stie cineva legea 321/2009 se aplica si contractelor castigate la licitatie? adica am avut o licitatie am castigat este vorba de produse alimentare ... (vezi toată discuția)