avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere depusa gresit in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere depusa gresit in instanta

Nu sunt de formatie jurist. Am inceput sa itesc de o vreme codul penal si codul de procedura penala. Am facut o plangere penala unui expert. Procurorul de caz a emis ordonanta de clasare. Am contestat la prim-procuror, care mi-a respins plangere. Am ajuns in instanta, unde mi-a fost respinsa ca inadmisibila. Am formulat plangerea impotriva solutiei de clasare dispusa de ordonanda prim-procurorului , care a respins la randul lui plangerea ca nefondata impotriva ordonantei de clasare emisa de procurorul de caz. In motivare se scrie ca trebuia sa fac plangere impotriva solutiei de clasare emisa de procurorul de caz, si nu impotriva ordonantei prim-procurorului. Argumentatia mea nu a fost demontata, se face referire la ea. Recunosc, ca eu am facut actiunea catre judecatorul de camera preliminara. E corect ce a scris el acolo? Adica trebuia sa ma intorc impotriva ordonantei procurorului de caz?

Cel mai recent răspuns: Anatol2017 , utilizator 13:13, 31 Iulie 2019
Este corect, obiectul plangerii formulate in temeiul art. 340 Cod Procedura penala il pot constitui doar solutiile de neurmarire sau netrimitere in judecata, in cazul dvs, ordonanta prin care procurorul a clasat cauza si nu actul prin care procurorul ierarhic superior a respins ca neîntemeiata plangerea.
Multumesc! Sa inteleg ca nu mai pot face nimic in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiilor de clasare simasabina simasabina Buna ziua! In situatia in care s-a dispus prin ordonanta procurorului clasarea cauzei,dupa care am facut plangere impotriva solutiei de clasare si ... (vezi toată discuția)
Este legal termenul în care am transmis plângerea pentru durata ... Cornely Cornely În ianuarie 2024, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie a emis Ordonanta de clasare (prescrierea faptei). În termen, in temeiul art 339, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prim procuror trimisa tardiv stelu2015 stelu2015 Ordonanta de clasare a procurorului de caz a fost contestata la prim-procuror. Acesta nu a comunicat nici o ordonanta.Dupa ce au trecut 20 de zile ,ordonanta a ... (vezi toată discuția)