avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta prim procuror trimisa tardiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta prim procuror trimisa tardiv

Ordonanta de clasare a procurorului de caz a fost contestata la prim-procuror. Acesta nu a comunicat nici o ordonanta.Dupa ce au trecut 20 de zile ,ordonanta a fost contestata in instanta. Dupa trei luni de cand a fost introdusa contestatia, partii i s-a comunicat ordonanta prim-procurorului.
Daca prim-procurorul nu si-a comunicat ordonanta in termenul legal, aceasta poate fi proba la dosarl cauzei?
Daca partii nu i s-a comunicat ordonanta in termen, cum putea sa o conteste?Poate prim-procuror de la parchet sa isi verifice propria ordonanta de clasare ( procurorul de caz coincide cu prim-procuror )?
Obiectul plangerii formulate in temeiul art.340 Cod Procedura penala il pot constitui doar solutiile de neurmarire sau netrimitere in judecata, respectiv ordonanta prin care procurorul de caz a clasat cauza, nu actul prin care procurorul ierarhic superior v- a respins ca neîntemeiata plangerea impotriva ordonantei de clasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiilor de clasare simasabina simasabina Buna ziua! In situatia in care s-a dispus prin ordonanta procurorului clasarea cauzei,dupa care am facut plangere impotriva solutiei de clasare si ... (vezi toată discuția)
Plangere depusa gresit in instanta Anatol2017 Anatol2017 Nu sunt de formatie jurist. Am inceput sa itesc de o vreme codul penal si codul de procedura penala. Am facut o plangere penala unui expert. Procurorul de caz ... (vezi toată discuția)
Conexare contestatii? aidu aidu Am formulat plangere in instanta, in temeiul art. 340 CPP, impotriva ordonantei de clasare a procurorului. Pana la momentul respectiv, procurorul superior ... (vezi toată discuția)