avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum cumperi o casa de la mostenitori minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum cumperi o casa de la mostenitori minori

Buna seara. Avem o situatie mai complicata si as avea nevoie de cateva indrumari, va rog.
Eu si sotul meu, am dori sa cumparam o casa. Aceasta i-a apartinut unchiului sotului, insa acesta a decedat acum aproximativ 3 ani. Are 4 copii, dintre care 3 sunt minori. Mai este insa o problema in ce priveste actele de proprietate. Se pare ca unchiul a cumparat aceasta casa de la fostul proprietar cu care a facut un act de mana in prezenta a 2 sau 3 martori (nu stiu detalii, ca nu am vazut actul pana acum). Am inteles ca in baza acestuia, a fost inregistrata la Primarie, iar impozitul casei venea pe numele unchiului.
Care ar fi pasii prin care putem cumpara aceasta casa? Cum putem proceda, avand in vedere ca mostenitorii de drept sunt minori majoritatea, succesiunea nu a fost facuta.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana pedro72 pedro72 Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este ... (vezi toată discuția)
Testament tratoria tratoria Buna ziua, Am grija de cativa ani de un unchi si o matusa(care intre timp a decedat-2007). Unchiul era pentru ea curator , ea fiind cu grad de ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)