avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a murit anul trecut(are 2frati morti si 2nepoti). Inainte sa moara a facut un testament la notariat in care spune ca lasa toata averea sa unchiului. Unchiul nu a facut succesiunea dupa matusa. Unchiul are 4frati, din care unul in viata si mai multi nepoti. Intrebarea mea este:1. cand se face succesiunea dupa matusa trebuie sa vina si rudele ei? 2. dupa ce moare unchiul cine trebuie sa vina la succesiune? 3. Imi este de folos testamentul pe care l-a facut unchiul?
Multumesc!
1. da, trebuie sa vina si rudele matusii cand se dezbate succesiunea ei.. dar daca a lasat testament, nepotii ei nu sunt mostenitori rezervatari asa ca..numai vin:D
2. dupa unchiul dvs ar trebui sa vina fratii si nepotii prin reprezentare.. dar de asemenea, daca a lasat testament, nici acestia nu au rezerva succesorala si ca atare numai dvs veniti la mostenire..
3.daca testamentul care vi la lasat unchiul la avocat este scris de mana lui da, este valabil.. daca e scris de mana avocatului nu este valabil.. daca este redactat la calculator, nu este valabil..va mai trebuie si specimene de semnaturi ale unchiului, pe inscrisuri oficiale sau diverse scrisori, cereri sau mai stiu eu ce.. cupoane de pensie.. de unde sa rezulte cum semna el in perioada cand a dat testamentul pentru a se face expertiza olografa.. va mai trebuie si martori care sa spuna ca nu mai sunt mostenitori rezervatari, adica sotie supravetuitoare, tatal si mama unchiului si copii unchiului.. cum nu sunt.. atunci daca si numai daca testamentul este scris de mana unchiului e ok.. va felicit ca sunteti mostenitoarea intregii averi.. dar trebuie sa gasiti inscrisuri comparative ptr expertiza
buna ziua!
pasul I debaterea succesiunii de pe urma matusii: aici vor veni unchiul-sot supravietuitor, si nepotii prin reprezentarea parintilor deedati.
pasul II succesiunea unchiului, aici daca testamentul lasat de catre unchi in favoarea dvs este un testament olograf si indeplineste toate cerintele pt a fi valabil, veti veni doar dvs.
succes!
Multumesc! Inca ceva: testamentul este scris la calculator, semnat de unchiul in fata avocatului, asta inseamna ca nu este valabil? Dar acel avocat care a asistat la semnarea testamentului de ce nu ne-a spus acest lucru?(evident ca nu aveti de unde sa stiti!) Si atunci ce pot face, pentru ca eu sunt singura care am grija de el? Pe ceilati nu ii intereseaza soarta lui. Pentru ce trebuiesc specimene de semnaturi pentru testamentul olograf sau pentru cel in care are doar semnatura?
Pt a fi valabil, testamentul olograf trebuie scris, semnat si datat integral de mana testatorului.
Din cate spuneti, acel testament nu e valabil.
Testamentul olograf trebuie inregistrat la avocat sau notar?

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)