Buna ziua,
Am grija de cativa ani de un unchi si o matusa(care intre timp a decedat-2007).
Unchiul era pentru ea curator , ea fiind cu grad de invaliditate(semiparalizata).
Dupa ce matusa a decedat , unchiul nu a facut succesiune dupa ea.
Mentionez ca locuinta este cumparata in anul 2000 de ambii cf. legii 112/1995 si atribuita cf. legii 18/1991 si mai are de platit la ea.As putea prelua contractul si sa platesc eu in continuare?
Trebuie facuta succesiune avand in vedere ca matusa are frati?
In aceste conditii unchiul poate sa-mi faca testament pentru toate bunurile lui, avand in vedere ca nu are copii sau un act de vanzare -cumparare cu intretinere?
Va multumesc.
astept un raspuns.
1. Dupa dezbaterea succesiunii matusii, in al carei patrimoniu (ca universalitate) intra atat drepturile cat si obligatiile, se poate discuta si de vanzarea casei cu tot cu obligatiile de plata. In acest caz trebuie sa fie respectate toate celelalte prevederi ale Legii 112
2. Bineinteles ca trebuie dezbatuta succesiunea dupa matusa dvs.
3. Unchiul va poate face atat testament cat si act de vanzare-cumparare pentru orice ii apartine. Indicat este actul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
in primul rand trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma matusii dvs, succesiune la care vor veni unchiul in calitatate de sot supravietuitor, si fratii- colaterali privilegiati.
unciul va poate face un testament prin care sa va instituie legatar universal, insa acest act este esntialmente revocabil.
poate ca ar fi mai indicat sa incheiati un contract de intretinere.