avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să plec de acasă pentru că am probleme foarte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să plec de acasă pentru că am probleme foarte mari cu părinții. Mă pot muta la prietenul meu? Împlinesc 18 ani peste o lună

Bună, am 18 ani fără o lună..Am incercat sa "supraviețuiesc" in casa cu părinții mei dacă îi pot numi așa...Nu mă înțeleg deloc cu tatăl meu ,la absolut tot ce fac ma cearta, ma înjură, ma amenință cu bătaia sau ca ma omoară..acum cateva zile i-am spus mamei mele ca vreau sa plec la mare cu prietenul meu având în vedere că avem un an si ceva de relație..Ea ,cum niciodată nu a fost mama iubitoare (cel putin la mine) niciodată nu am putut avea un secret doar cu ea pentru că afla tatăl meu imediat ... s a gandit să îi spună ea lui ca vreau sa plec la mare iar de aici a început circul si panarama ..tin să menționez că era ora 23:00 ,eu dormeam iar țipetele lui m au trezit si faptul că mi a dat cu pumnul în geam si a spart cateva farfurii ..el are ceva probleme cu băutura, adică bea zilnic o anumită cantitate ..Nu este prima dată când vreau să plec de acasă..Pe mine la 14 ani deja mă obliga să mă angajez sezonier sa nu mai stau pe banii lui, am făcut asta până în momentul de față, nu am ajutor din partea lor deloc ...M au certat ca mi am cumparat codul rutier să învăț pentru scoala de șoferi, plus că dacă vreau să am permis de conducere trebuie să îmi plătesc singura toate cheltuielile iar de masina nici nu se pune problema...Mi a zis ca dupa ce fac 18 ani si termin liceul ( imi spune zilnic ca nu iau bacul ca sunt proasta) sa ma angajez iar daca stau la ei in casă sa le plătesc un fel de chirie ...iar daca pe viitor o sa plec in strainatate să îi ajut si pe ei cu bani să își termine casa ...
Mi a interzis o perioadă sa ma vad cu el ,nu am voie să stau mai mult de oră 22:00 pe afara ,chiar si in fata portii, nu am fost niciodată în club ,ba din contra fratele meu cu 2 ani mai mic decât mine a fost, nu a venit acasă 3 zile dat lui nu îi spune nimic. Sunt multe de spus.
Ce să fac, eu nu mai pot sta in casa asta ,imi este frica să vin acasă, imi este frica să mă trezesc când este el acasă..din cauza lui la cât am plâns, fac crize si atacuri de panică.. iubitul meu vrea să mă mut la el ,să știe că sunt in siguranta si nu mai are cine să țipe la mine si sa ma amenințe cu diferite lucruri ..Suntem de un an împreună dar niciodată nu a dat în mine ,nu m a jignit ,nu a renunțat să fie lângă mine..ce să fac?
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
Marilena1638, utilizator
Buna ziua,
Alte rude ( unchi, matusa,...) sau prietenii nu ai?
Ce clasa esti? Vrei sa mergi la facultate?
Nu am ,părinții mei nu au avut frați iar bunicii mei au murit ..Nu am pe nimeni ,nu vreau să urmez o facultate, vreau să urmez postliceala. Prieteni nu am ,adică nimeni nu te ajutăîn situații de genul asta .

Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
gi-jane2, moderator
Parintii prietenului ( stiu ca este major...) sunt de acord cu relatia si sa va ajute pe mai departe in continuarea studiilor?
Sau locuieste singur si va mutati doar cu el?
Nu vreau sa par...dar ati vazut ce se tot intampla...
Nu ar strica sa luati legatura cu un ONG ce va poate ajuta in continuarea studiilor precum si chemarea in instanta a parintilor pentru plata pensiei alimentare pe toata durata studiilor.
Părinții lui sunt de acord cu noi, nu ah nimic impotriva, din contra vor sa ma ajute sa scap de acest monstru ...credeti ca politia imi poate face ceva?

Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
gi-jane2, moderator
Daca mai aveti o luna pana impliniti 18 ani...nu vad ce ar mai putea face...
Dar nu abandonati scoala si luati legatura cu un ONG, cineva... sa va ajute cu actiunea in instanta petru plata pensiei alimentare pe durata studiilor, postlicealei
Si daca dupa o perioada nu va mai simtiti in siguranta unde sunteti...cereti ajutor.
Nu vreau sa pun raul in fata dar ai vazut ce se intampla...
Pana sa iei o decizie mai asteapta si sfaturile celorlalti
Bafta in tot
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu !!!!! AnaMaria98 AnaMaria98 Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu care are 22 pentru ca acasa nu mai suport tratametul pe care mil ofera parinti mei...mereu sunt agresata verbal ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani marianamary97 marianamary97 buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma mut de acasă (am 18 ani împliniți) Tibialex2112 Tibialex2112 Bună Seara, doresc sa ma mut de acasă dar părinții mei nu doresc acest lucru, legal au ce sa faca? Sa explic de ce doresc acest lucru: -ei inca nu ... (vezi toată discuția)