avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie de urmaș

Bună ziua! Am o prietenă văduva de patru ani, soțul ei murind in urma unui accident. Are doi copii și abia după vreo doi ani și-a făcut dosar pentru pensie, copiii primind pensia din momentul introducerii acțiunii. Ar dori sa știe dacă poate primi și din urma, mai exact de la data încetării din viața a soțului. Repet, ea a obținut pensie din momentul introducerii dosarului. Practic, a pierdut vreo doi ani. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 20 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situaţia în care cererea a fost depusă cu depăşirea termenului de 30 de zile de la data decesului, pensia de urmaş se acordă şi se plăteşte de la data înregistrării cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaº lalishuka lalishuka Tata a decedat în urma unui accident de muncă acum 6 luni. Nu era pensionar, având doar 51 de ani. Mama, dacă nu are venit si decesul tatălui a survenit ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in r. moldova mariabedau mariabedau sant vaduva de 12 ani sotul meu a fost invalid de gradul 2 pe viata in razboiul din transnistria, sotul a decedat in anul 2003.as dori sa aflu daca pot avea ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei de urmas free_your_mind free_your_mind Buna seara, Va prezint o speta: Vaduva a primit pensie de urmas doar 5 luni in loc de 6, motivandu-se ca a luat penisia in luna in care defunctul e decedat. ... (vezi toată discuția)