avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... jurisprudenta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

jurisprudenta

Buna ziua,
Unde pot gasi jurisprudenta intr-o anumita speta? Exista o baza de date accesibila doar celor din breasla, sau gasesc la liber si unde? Am gasit ceva pe portal just, dar nu m-am lamurit.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina60 , utilizator 22:08, 14 Noiembrie 2019
Căutați pe net exista site-uri specializate în care găsiți jurisprudenta diverselor instanțe In unele cazuri ordonată pe materii,texte de lege etc
Daca dati un simplu search de ex evacuare jurisprudenta o sa vedeti ca vs apar mai multe pagini.Problema nu se pune daca găsiți ci sa aveti cunoștințele necesare pt a discerne intre informațiile găsite
Oricum practică sau jurisprudenta are doar un caracter orientativ instanțele nefiind obligate să țină cont de hotărârile pronunțate de alte instante(cu anumite exceptii).

cristina60 a scris:

Buna ziua,
Unde pot gasi jurisprudenta intr-o anumita speta? Exista o baza de date accesibila doar celor din breasla, sau gasesc la liber si unde? Am gasit ceva pe portal just, dar nu m-am lamurit.
Va multumesc!

Cristina, pana la Revolutie Instantele de judecata erau obligate sa emita hotararile proprii cu respectarea legislatiei si a jurisprudentei in domeniu (practica judiciara a diverselor instante de judecata). Normele de jurisprudenta se publicau in brosuri lunare, folosite de completurile de judecata, procurori, avocati si juristconsulti.

Dupa anul 1989, s-a renuntat la practica jurdiciara, si astfel s-a ajuns la situatia ca pentru aceeasi speta, hotararile instantelor sunt, de multe ori, diferite.
Nu-s obisnuita cu situl asta. A fost o intrebare mai veche, intre timp am terminat cu speta asta. Oricum multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare practica tribunal aidu aidu Va rog mult sa ma ajutati: am depus la arhiva tribunalului cerere sa consult cateva hotarari pronuntate de tribunal in unele dosare. Functionarii de acolo au ... (vezi toată discuția)
Dosar pt. cedo reflexleg reflexleg Buna, Am o intrebare, cam cat este onoraiul aproximativ pt. pregatirea unui dosar pt CEDO. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 despagubiri Cabinet Avocat Ionescu Cabinet Avocat Ionescu Buna seara dragi colegi! Ma puteti ajuta cu practica judiciara in ceea ce priveste acordarea despagubirilor, la legea 221/2009, hotarari ale instantelor, prin ... (vezi toată discuția)