avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Dacă am o speță similară cu altele pentru care ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Dacă am o speță similară cu altele pentru care este deja ...

Dacă am o speță similară cu altele pentru care este deja jurisprudență, cum pot căuta rapid să găsesc hotărâri judecătorești asemănătoare pentru ca vedea ce a reținut instanța în cazuri asemănătoare? Știu de portaljust, dar nu reușesc să găsesc ceva similar deși știu sigur ca exista, pentru ca sunt prea multe hotărâri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:43, 30 Octombrie 2025
Pe google,,un search ,,acțiune în x jurisprudenta"si vedeți ce găsiți.Puteti tot cu un search cauta ,,, site uri jurisprudenta"mai sunt câteva cu spete gratuite.In rest exista n abonamente la diverse edituri juridice/reviste de profil care au diverse pachete de jurisprudenta..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este de cautat și citit tot ce veți găsi.
Va trebui sa găsiți și argumente puternice dacă există hotărâri contradictorii.
Mai contează și norocul iar avocatii au de fel și șanse suplimentare mai ales dacă știu sa pledeze puternic.

Daca cazul este simplu si nu exista opinii diferite va veți descurca căci vor fi șanse destul de mici sa îl pierdeți.

București 2025
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurisprudenta cristina60 cristina60 Buna ziua, Unde pot gasi jurisprudenta intr-o anumita speta? Exista o baza de date accesibila doar celor din breasla, sau gasesc la liber si unde? Am gasit ... (vezi toată discuția)
In instanta se tine cont de precedent? se poate arata acest lucru in fata judecatorului? pop sorin pop sorin Fiind vorba de un proces civil , cum se apreciaza aratarea unui precedent? Ca proba la dosar sau verbal in fata instantei? Cat cantareste o alta hotarare ... (vezi toată discuția)
Lucrare de licenta - drept international public iulia_is iulia_is Cine ma poate ajuta cu informatii referitoare la o tema de licenta si anume: \\\"Noi principii fundamentale ale dreptului international public ... (vezi toată discuția)