avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta soție îmi hărțuiește familia, mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta soție îmi hărțuiește familia, mă amenință și îmi trimite înapoi pensia de întreținere a minorului ca să poată face plângere penală. Pot cere, împreună cu actuala soție, renunțarea la custodie?

Bună ziua! Fosta soție îmi hărțuiește familia și mă amenință. De câteva luni pensia alimentară mi-a trimis-o înapoi iar acum a făcut denunț la poliție împotriva mea pentru că “nu i-am trimis” pensia alimentară. Actuala mea soție vrea să intenteze proces de renunțare la custodie și la pensia alimentară din cauză că noi așa cu scandaluri nu putem trăi. Putem să cerem împreună renunțarea la custodie?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:45, 19 Septembrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bănuiesc din cele povestite de dvs ca minorul are domiciliul la mama (fosta- sotie)i dvs achitați pensia de întreținere iar "custodia este comuna".Actuala dvs soție nu are nici o calitate sa intenteze ceva ,cel mult sa divorteze de dvs..Dvs vreti sa renunțați la copilul cu fosta pentru a asigura linistea actualei?.Asa ceva nu este posibil ,nu este nici moral și nici legal.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula acțiune prin care să solicitați ca autoritatea părintească asupra copilului sa fie exercitată in mod exclusiv de fosta soție ci nu in comun cum probabil aveti hotararea in momentul de față. Eventual puteti solicita si reducerea programului de vizita pe care îl aveti castigat in prima instanta însă la pensia alimentară nu se poate renunța deoarece aceasta este un drept al copilului ci nu al dvs.
Luati legatura cu un avocat recomandat sau de pe forum pentru a discuta pe larg și a va lamuri ce aveti de facut in viitor.

Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând, actuala soție nu are calitate să intenteze niciun proces!
In al doilea rând, chiar dacă fosta soție ar exercita autoritatea părintească în mod exclusiv, tot ar trebui să plătiți pensie!
În al treilea rând, dacă nu primește pensia, mergeți la un executor judecătoresc să vă prevalați de procedura OFERTEI DE PLATĂ urmată de consemnațiune!
Dar nu vă supărați, liniștea celor doi copii cu actuala nu contează? Numai liniștea fostei soții și al copilului? Sunt divorțat de ea de 10 ani, iar de atunci îmi hărțuiește familia, mă atacă cu ce poate și face lucruri de genul cum ar fi că îmi returnează pensia alimentară și după depune plângere, îmi atacă soția și copiii pe drum, vi se par a fi normale aceste acțiuni? Sunt încă multe altele de spus, dar nu îmi spun viața pe un forum ca acesta. Nu vă mai legați de actuala mea soție, scorpia în cazul acesta este fosta!
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
alex1234alex, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu și-ar permite nimeni să se lege nici de actuala, nici de fosta soție, pur și simplu vi s-a comunicat că nu are calitate procesuală activă, nu poate intenta ea niciun proces!
Demersul pe care trebuie să-l
întreprindeți este cel pe care vi l-am învederat deja (ofertă de plată urmată de consemnațiune), totdată ați putea formula o plângere penală pentru hărțuire, mergeți la o consultație juridică la un avocat!
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Schimbare yala la apartament dupa divort, fara partaj Vicky1 Vicky1 Buna seara, As dori si eu un sfat in legatura cu situatia mea. Sunt divortata din septembrie 2014, fiind si un apel finalizat in octombrie 2015. Domiciliul ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui la vizita copil minor ameliamutu ameliamutu Buna seara am uita un aspect. Copilul a fost incredintat spre crestere si educare la mine ( deoarece asa a cerut tatal prin actiunea de divort si asa s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara gettyme gettyme Buna ziua, in februarie 2008 prin hotarare judecatoreasca s-a pronuntat divortul si mi s-a incredintat custodia baietelului acum in varsta de 7 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)