avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poprire cont asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poprire cont asociatie de locatari

Asociatia de locatari din blocul in care locuiesc refuza sa stranga fond de reparatii, motivand faptul ca are conturile poprite. Vechea administratora ar fi fugit cu banii si nu ar fi achitat sumele datorate de asociatie catre furnizorul de apa. In consecinta am fost obligat sa imi reconditionez din fonduri propii acoperisul si nici dupa un an si nu am reusit sa imi recuperez toata suma investita. Actualmente scara blocului se afla intr-o stare deplorabila, in subsol exista apa si nimeni nu se implica. Doresc sa infiintez o noua asociatie de locatari doar pt scara in care locuiesc iar intrebarea mea este daca vom mostenii si aceasta poprire? Inteleg ca datoriile actuale celor de pe scara vor fi preluate de noua asociatie pe mine ma intereseaza de poprire si de aceea datorie. Daca exista o hotarare judecatoreasca pt poprire aceasta ar fi pe asociatia mama, nu? Daca aceasta poprire m-ar impiedica sa infiintez o noua asociatie, exista vreo cale legala prin care ii pot obliga pe cei din asociatie sa stranga acest fond de reparatii conform legi? Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Occu , utilizator 20:49, 27 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Popririle nu se fac pe fondul de reparatii, nu au voie. Fondul de reparatii trebuie evidentiat separat.
2. Exista pentru plata sumelor acel fond de rulment, care ar trebui sa asigure, cu incasarile curente, atit plata facturilor curente cit si ceva din restante. Exista fond de rulment ?
www.avocatnet.ro/articol_499...
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
latka, utilizator
M-am exprimat eu gresit, poprirea este pe contul bancar al asociatiei, cont in care se varsa fondul de reparatii si de rulment. Din declaratiile verbale ale asociatiei pt ca la adresele scrise nu mi s-a raspuns, nu exista nici un fond strans si nici nu vor sa stranga datorita acestei popriri. Ei declara ca banii incasati se duc direct catre plata utilitatilor si al salariilor si nu vireaza nici un ban in contul bancar si de asemenea decalara faptul ca administratora nu isi asuma sa stranga un fond pe care sa il tina in casa asociatiei, pentru i-am propus si asa.
Pai v-am dat un link sa vedeti ca nu se poate poprire pe orice suma, asa ca asociatia poate avea fond de reparatii in acel cont, asa cum spune legea 196/2018. Furnizorii nu au voie sa se atinga de acei bani. Ori nu stiu legea si acea hotarire ai ICCJ, ori sunt mincinosi.
www.avocatnet.ro/articol_499...
Am vazut linkul dvs, foarte util, urmeaza sa le dau si eu aceasta hotarare a inaltei curti sa vedem ce mai motiveaza. Personal cred ca este putin din ambele, cred ca mint si nici nu stiu legea. Si o ultima intrebare, daca acestia nu vor sa respecte legea cui ma pot adresa, exista vreo autoritate in acest sens sau trebuie sa ii dau in judecata pentru a ii forta sa imi stranga si restul sumei ramase de recuperat de la ceilalti locatari dar si pentru a ii forta sa respecte legea si sa reinceapa sa stranga fondul de reparatii?
Exista legea, se cheamă 196/2018. Studiați cu atenție art. 102 și veți descoperi ce se încalcă, cine trebuie anunțat ca agent constatator și cât e amenda pentru reprezentantul asociației.

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie de proprietari IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua, vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este ... (vezi toată discuția)
Utilizarea fondului de reparatii pentru plati curente monica.iordache monica.iordache Buna ziua. La asociatia nostra exista urmatoarea problema : Intr-o scara exista un spatiu inchiriat . Incasarile se strang intr un fond de reparatii. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei blocului rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com in blocul in care locuiesc sunt 20 de familii.17 au fost de acord cu repararea hidroizolatiei care era sub orice critica.pentru a responsabiliza toti locatarii ... (vezi toată discuția)