avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema ghena gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema ghena gunoi

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt pasii necesari pentru a demara procedurile legale de daramare a unei ghene de gunoi amplasata la cel mult 1 metru de un bloc de locuinte, chiar in dreptul geamurilor locatarilor de l demisol si parter. Unde pot face o reclamatie in acest sens, catre ce institutie sau institutii? Precizez ca ghena este construita de dezvoltatorul imobiliar al blocului (provizoriu dupa cum spunea acesta) si la 5 ani de la finalizarea constructiei si vanzarea tuturor apartamentelor aceasta a ramas in continuare in acel loc (pentru ca nu deranjeaza doar pe ceicare o au la fereastra si alte 2-3 apartamente).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:30, 24 August 2020
Prin asociatia de locatari se poate sesiza primaria, Directia Judeteana de Sanatate publica,, Agentia teritoriala de mediu, Directia judeteana sanitar-veterinara, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarile se pot trimite prin posta cu confirmare de primire.
In contractele de vanzare-cumparare ar trebui sa existe mentiuni legate de ghena de gunoi. Daca acestea nu au fost respectate puteti deschide actiune in instanta impotriva dezvoltatorului.
Multumesc pentru raspuns.
Legat de asociatia de proprietari, abia acum 2 luni am reusit sa o infiintam pentru blocul nostru de 50 de apartamente, insa chiar si in aceste conditii aceasta inca nu functioneaza. Adica inca platim facturile si ne gospodarim pe persoana fizica. Urmeaza sa remediem acest aspect, sper in cel mai scurt timp.
In acest caz, pot face eu sesizarea si nu asociatia? Si ma indoiesc de faptul ca as putea face aceasta sesizare prin asociatie atata tipm cat sunt cativa locatari deranjati de aceasta situatie.

Multumesc!
Puteti face si dvs. sesizarile respective. Poate convingeti si alti proprietari sa semneze sesizarile respective. Facute prin asociatia de proprietari, in sesizari se arata ca nu sunteti singurul proprietar afectat.
Buna, am cumparat recent un apartament intr-un bloc vechi de 10 etaje. Inainte blocul avea ghena de gunoi la fiecare etaj, dar din fericire sistemul a fost desfintat si mutat la parterul blocului. Totusi au ramas acele incaperi unde se arunca gunoiul, cate una pe fiecare eraj, si acum sunt spatii complet nefolosite. Intrebarea mea este ce statut au acele spatii, oare se pot achizitiona? Au acelasi statut ca si uscatoriile? Mi-ar prinde foarte bine un spatiu extra de depozitare, si as fi dispusa sa dau banii pe el, daca el ar putea trece legal in posesia mea, si inscris in cf. Este posibil asa ceva?
Sunt spatii comune in proprietatea tuturor proprietarilor de apartamente. Pot fi achizitionate cu aprobarea celorlalati proprietari, contracost, la intelegere.
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)
Dileme cu demisolul blocului Loredana80 Loredana80 Demisolul blocului in care locuiesc (200mp) a fost cumparat in 1993 de catre o familie care detine si o firma, prin urmare spatiul este folosit ca locuinta si ... (vezi toată discuția)