avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial

buna ziua ,
tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 locuri)contruite de dezvoltator.
intrebarea mea este: dezvoltatorul poate vinde boxele si spatiile pentru parcare celor care nu locuiesc in complexul rezindential fara acordul asociatiei de locatari? a vandut locuri de parcare si boxe persoanelor care locuiesc in jurul complexului la case...
si o alta intrebare : pentru amenajarea loculu pentru gunoi ...cine se va ocupa ?
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:20, 10 Octombrie 2018
Atata timp cat proprietarii nu sunt proprietarii boxelor si spatiilor de parcare se intelege ca dezvoltatorul poate vinde cui doreste.
Asociatia de proprietari gestioneaza partile comune iar boxele si locurile de parcare nu fac parte din partile comune daca au fost vandute separat sau odata cu apartamentul fiecarui proprietar.
De amenajarea locului pentru gunoi ar fi trebuit sa se ocupe dezvoltatorul din faza de proiectare.
Blocul nu are ghena? Din descriere se pare ca blocul are 7 etaje.
Dupa cum se poate observa cu ochiul liber, dezvoltatorul avea inca din faza de proiect planificata vanzarea spatiilor suplimentare, fata de numarul unitatilor locative de 60 sunt in plus 30 de locuri de parcare si 10 boxe,
Pot fi fi si proprietari care sa cumpere suplimentar cate un loc de parcare sau o boxa.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
cyan, moderator
sunt 8 scari ...pe fiecare scara sunt 7 -8 aprtamente in functie de marimea apartamentelor.
Atat timp cat dezvoltatorul este propritarul spatiilor cu destinatia de locuinat si cu alte destinatii,acresta detine autoritatea si competenta sa instraineze spatiile conform interese personale
Referitor la amenajarea locului pentru gunoi,teoretic avand in vedere statutul terenului,dezvolatatorul in calitatea de proprietar are obligatia sa amenajeze spatiul respectiv
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
ynocentta, utilizator
Cate nivele are blocul, 4?
Inseamna ca ghena trebuie sa fie in exteriorul blocului si trebuia prevazut loc pentru depozitarea gunoiului din proiect.
Solicitati dezvoltatorului planul blocului si imprejurimilor si sa va indice unde a stabilit locul pentru gunoi.
De exemplu in Rotar Park Residence blocurile au 11 etaje si ghena este in afara blocului.....
Este vreo regula referitoare la ghena vizavi de numarul de etaje al blocului ?

Alte discuții în legătură

Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara, locuiesc intr un bloc care are ghena de gunoi pe ... BAlexandru1 BAlexandru1 Buna seara, Locuiesc intr un bloc care are ghena de gunoi pe scara fiecarui etaj. Am inteles ca este ilegal sa arunci/lasi gunoiul in fata/spatele blocului. ... (vezi toată discuția)
Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)