avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. E legal?

Buna ziua.
Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3.
Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan pentru care se solicită acum 78 de lei de apartament.
Nu am fost consultată pentru ca, spun vecinii, nu am fost acasa.
Este drept ca nu locuiesc acolo, însă pot fi găsită, cel puțin doi dintre vecini avand numărul meu de telefon. Merg cel puțin de două ori pe luna la administratie pentru plata întreținerii și citirea apometrelor, deci, nu sunt de negăsit.
Pentru ca nu m-au găsit, au decis să schimbe vechea usa de lemn cu una de termopan, care a costat aproape 1000 de lei. Au montat yala si m-au anunțat că dacă vreau sa folosesc ghena, trebuie sa plătesc 78 de lei ca sa primesc cheie.
Intrebarea mea este daca este legal sa puna yala pe usa unui spațiu comun si sa interzică accesul unui proprietar la acest spațiu.
Este ghena proprietatea etajului pe care se afla?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:23, 28 August 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacaa s-a luat hotararea la nivel de asociatie, nu aveti cum sa va opuneti, probabil ca si-au dat acordul un nr suficient de locatari.
dvs nici nu aveti gunoi daca nu stati acolo, asa ca daca vreti, nu platiti.
Aceasta suma ar trebui sa se regaseasca pe listele de plata.
Decizia nu s-a luat in cadrul adunării generale, ci intre vecinii de la etaj.
Ideea ca nu locuiesc si nu produc gunoi, nu ma ajuta.
Intrebarea era daca e legal sa faca asta, sa încuie un spațiu comun, sa imi impuna această sumă si daca ghena de la etaj este proprietatea etajului.
Ei spun ca au luat această decizie ca vin si de la alte etaje sa arunce gunoiul la etajul nostru.
De aceea am intrebat daca ghena este a etajului sau a imobilului.
Mulțumesc!


gi-jane2 a scris:

dacaa s-a luat hotararea la nivel de asociatie, nu aveti cum sa va opuneti, probabil ca si-au dat acordul un nr suficient de locatari.
dvs nici nu aveti gunoi daca nu stati acolo, asa ca daca vreti, nu platiti.

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ghena, accesul la palierul pe care aceasta se situeaza sunt spatii comune ale condominiului.
Deci, pt ca un spatiu comun al condominilui sa fie inchis si accesul reglementat trebuie ca aceasta decizie sa fie luata in AG a AP prin vot la 50%+1 din drepturile de vot (legea 196/2018).
Daca nu este cazul va trebui sa sesizati in scris cu nr. de inregistrare AP-ul pt ca aceasta sa ia masurile necesare punerii la dispozitia locatarilor intregului imobil al spatiului respectiv.

Blocul de care vorbiti are cel putin 8 etaje!
Imbecilitatea vecinilor dvs este fara comuna masura, daca nu contracarati acum abuzurile vecinilor, maine vor pune plasa de sarma la intrarea si iesirea de pe palier!!!
Ghena de gunoi pentru fiecare etaj, este proprietatea comuna a celor patru apartamente situate pe nivel si deserveste strict pe cei care locuiesc pe etaj..
Fiecare proprietar are cota parte proprietate din ghena de la etajul unde domiciliaza.
Daca, cei patru vecini hotarasc, pe banii lor sa modernizeze , igienizeze, securizeze, incaperea cu lucrari gen zugravit, pus gresie, sau in acest caz usa noua, prin acordul a jumatate plus unul, deci trei proprietari, cel de al patru-lea trebuie sa se supuna si sa plateasca, sau sa mearga la alt etaj sa arunce gunoiul.
Nu are legatura cu AP, sau listele de intretinere
. Puteti sa-i dati in judecata( va recomand un Presedinte care stie sa castige procese, si va invata) dar va costa mult mai mult si tot fara cheie stati.

Alte discuții în legătură

Proprietatea comuna Corinaaa Corinaaa locuiesc la un bloc unde avem la fiecare nivel al etajelor, un topogan , la nivelul meu la aceasta esire exista si o scara de serviciu, iar o parte din ... (vezi toată discuția)
Ghenele de gunoi de pe etaj alexandra_gabriela alexandra_gabriela Buna ziua, Imi puteti spune si mie daca administratia are dreptul sa inchida ghenele de gunoi de pe etaj? Eu locuiesc intr-un bloc nou si de curand ne-am ... (vezi toată discuția)
Spațiu comun ocupat abuziv bebexo bebexo Bună ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. Unul din vecini a ocupat balconul unde este ghena și scara de acces către terasă blocului prin ... (vezi toată discuția)