Am un frigider cumparat de cca 4 ani care beneficiaza de garantie extinsa de 5 ani .Inca de la cumparare, am avut nenumarate probleme, curgandu-mi apa din tavita din spate pe parchet si ditrugandu-l,.S-a intervenit de nenumarate ori de tehnicienii specializati, insa totul a fost in zadar, acesta continuand sa-mi produca prejudicii prin scurgerea apei pe parchet. In urma cu 2 zile, frigirerul a inceput sa nu mai raceasca, iar congelatorul sa nu mai inghete, avand in interiorul temp. de 10-14 grade.Desi am solicitat interventia unui tehnician, pentru constatarea si repararea defectiunii intervenite in perioada de garantie, mi s-a comunicat ca voi fi contactata in 48 de ore, fara a se tine seama de prejudiciile suferite prin alterarea tuturor alimentelor.
Avand in vedere neplacerile pricinuite, am rugamintea sa-mi comunicati care este perioada maxima permisa de lege pentru repararea frigiderului, tinand cont de inconvenientele majore aduse prin nefunctionalitatea acestuia in perioade cu temperaturi ridicate.
Intrucat au fost aduse nenumarate interventii in perioada de garantie, se poate beneficia de inlocuirea produsului, pe considerentul ca defectiunile sunt multiple si repetitive?Care este temeiul legal in baza caruia pot cere inlocuirea frigiderului sau restituirea contravalorii acestuia?
Multumesc!