avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere la politie dupa multi ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere la politie dupa multi ani

prietena mea are o problema cu [politia] si doresc sa stiu ce este de facut. o prietena da-ei a depus o plangere la politie inpreuna cu mama ei, in care scrie ca era minora si ca fost vanduta unor persoane sa se prostitueze.dar in declaratie mai scrie ca a plecat de buna voie de acasa cu prietena mea fara sa o oblige.declaratia este facuta in anul 2004 si tocmai acum in anul 2009 a fost chemata la politie vreau sa stiu ce este de facut mai ales ca are un copil 6 luni si este casatorita.mai exact fetele se prostituoau amndoua nu mai ca fata minora sa dus la politie inpreuna cu mama ei si a depus plangere ca a vanduto. lucru care nu este adevarat. in citatie este art 197 c.pe.pen cam asa ceva parca nu mai stiu exact
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:42, 2 Decembrie 2009
Ciudat ca dupa atata timp s-au gandit sa ia cazul in considerare. Nu imi dau seama de este asa, probabil ca prietena dvs. , chiar si in ipoteza in care declaratia fetei ar corespunde realitatii, ar fi putin probabil sa mai fie trasa la raspundere penala , dupa atata vreme, cand fata nu mai este minora, cand dovezile este posibil sa nu mai existe. Insa mai exista si varianta in care in acesti ani s-au efectuat cercetari iar abia acum organele in drept au reusit sa adune dovezi si ca atare sa inceapa urmarirea penala.
In orice caz, este bine sa se prezinte la data chemarii si sa nu se sustraga, sa fie cooperanta si , daca va fi necesar , sa isi angajeze un aparator.
multumesc pentru raspuns
Atata vreme cat exista cealalta fata care este martora si care spune ca amandoua au plecat de acasa cu scopul de a se prostitua nu vad cum poate fi condamnata mama ei fiindca a obligat-o sa faca acest lucru! Impotriva parintilor pot fi aduse alte acuze, dar de ordin moral!
este posibil sa faca inchisoare?
Este posibil orice , de aceea ar fi bine sa aiba aparator chiar si atunci cand i se va cere sa dea vreo declaratie. Ce scrie pe citatie ? in ce calitate este chenata prietena dvs?

Alte discuții în legătură

Minora de 15 ani insarcinata amelia09 amelia09 ce se intimpla cu tinarul care a lasat minora de 15 ani insarcinata?nu a fost viol a fost de buna voie (vezi toată discuția)
Raporturi sexuale cu o prostituata minora Andrei_2012 Andrei_2012 Buna ziua, am o problema la care sper sa ma puteti ajuta, in cazul in care o persoana a fost surprinsa de organele de politie in masina cu o prostituata, ... (vezi toată discuția)
Citatie sub sanctiunea amenzii 2720722520039 2720722520039 copilul meu in varsta de 18 ani a fost chemat la politie fiind reclamat de o domnisoara, el nu a facut nimic. in citatie scrie despre art.198 Cod Procedura ... (vezi toată discuția)