avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Raporturi sexuale cu o prostituata minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Raporturi sexuale cu o prostituata minora

Buna ziua, am o problema la care sper sa ma puteti ajuta, in cazul in care o persoana a fost surprinsa de organele de politie in masina cu o prostituata, condusi la sectie, unde aceasta afla ca prostituata, in ciuda infatisarii ei, are varsta de 17 ani, persoana in cauza este pusa sa dea declaratie ca martor impotriva prostituatei, asigurandul organul de politie ca nu va mai fi nevoie de el pe viitor, care sunt consecintele si daca el risca ceva, avand in vedere ca prostituata nu avea varsta de 18 ani, pretenul meu este destul de ingrijorat dupa ce sa tot informat de pe internet. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoatra.
Au existat raporturi de natura sexuala intre cei doi? In principiu, daca au existat si acestea au fost consimtite de ambele parti, prietenul dvs. nu are nici o problema.
De principiu, dacă fata are vârsta de peste 15 ani, iar actul sexual a fost liber consimţit , nu ar trebui să răspundă penal prietenul dvs. , caz în care organul de poliţie a fost corect spunându-i faptul că va avea doar calitatea de martor.
Totuşi, dacă avem în vedere art. 198 alin 3 cod penal, dacă fapta a fost urmarea oferirii de bani sau alte valori, şi se dovedeşte că fata a primit bani în schimbul favorurrilor sexuale, atunci, chiar dacă fata are vârsta de peste 15 ani , făptuitorul ar trebui să răspundă. Iar asta indiferent dacă ea practică prostituţia.

Art. 198 alin. 3 cod penal:
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.




Acum , nu ştiu dacă va fi aşa sau prietenul dvs. va fi exonerat de raspundere, vă spun doar ceea ce prevede legea.
pretenul meu ia dat bani dar el spune ca nu a apucat sa intretina raporturi sexuale cu aceasta, deoarece au fost surprinsi de organul de politie, ceea ce a si declarat, din cate am inteles de la acesta, bani au fost trecuti si in declaratia lui si in declaratia politistilor, iar prostituata era cunoscuta de politisti, recunoscand totul, acum prietenul meu se teme sa nu se autosesizeze sau ceva de genu, in cazul in care el a incalcat legea, politistii iar fi spus ca el nu mai are nici o treaba, care sunt riscurile la care se supune? Va multumesc mult.
Dacă totuşi nu a fost nimic între cei 2 , este posibil ca fapta prietenului dvs. să rămână fără repersursiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de viol vasileioan97 vasileioan97 Un politist este acuzat de o prostituata minora ca in timp ce se afla in postul de politie a intretinut raporturi sexuale cu aceasta sub amenintari. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie dupa multi ani yannis28 yannis28 prietena mea are o problema cu [politia] si doresc sa stiu ce este de facut. o prietena da-ei a depus o plangere la politie inpreuna cu mama ei, in care scrie ... (vezi toată discuția)
Prostituate mariaaradu mariaaradu un prieten de al meu a fost acum 8-9 luni la 2 prostituate (la un interval de 1 sapt intre ele) a facut sex fara prezervativ (o prostie mare) iar el acum nu ... (vezi toată discuția)