avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Retragere plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Retragere plangere penala

Buna ziua eu am facut o plagere penala pentru neplatirea pensiei alimentare la copii am depuso la parchet si de acolo au trimis la sectia de polizie pentru cercetari. Intre timp am cazut de comun acord, ca el va plati si eu imi voi retrage plangerea ce consecinte ma asteapta sau ce am de facut. Este de ajuns sa adaug la dosar inainte sal trimita la parchet inapoi declaratia ca imi retrag plangerea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 12:25, 18 Septembrie 2019
Buna ziua,
Aveti titlu executoriu (hotarare judecatoreasca) prin care s-a dispus plata pensiei de intretinere?
Da sa incheiat in 2015.si pana in luna iunie accestui an de am depus plangere penala el nu a platit nimic acum vrea sa renunt la plangere si sa cadem la un accord. Sa spunem ca ajungem la un accord ce consecinte juridice am eu daca imi retrag plangerea si cand trebuie sa o retrag. Intrun. Cuvant ce trebuie sa fac eu multumesc mult

av. Carmen Matei a scris:

Buna ziua,
Aveti titlu executoriu (hotarare judecatoreasca) prin care s-a dispus plata pensiei de intretinere?

Ar fi mai multe aspecte de discutat in acest context si am sa incerc sa le rezum:

In primul rand, ar trebui sa puneti in executare silita hotararea judecatoreasca (mai exact, sa apelati la un executor judecatoresc) pentru a recupera pensia de intretinere in mod silit in situatia in care tatal minorului nu isi respecta angajamentul (daca doriti sa incheiati un acord, insa acordul trebuie sa vizeze termene exacte pana la care sa se plateasca diferenta,daca suma este mare - un acord ati putea sa il scrieti Dvs. sau sa fie certificat de un avocat ori un angajament dat in fata notarului).

In al doilea rand, plangerea penala formulata de Dvs. viza abandonul de familie, respectiv: neplata cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca.
Independent de retragerea plangerii penale, aveti la indemana executarea silita a hotararii judecatoresti prin care s-a stabilit pensia de intretinere.

In al treilea rand, daca veti decide retragerea plangerii penale, veti putea inainta o noua plangere penala.

In al patrulea rand, daca veti hotari sa va retrageti plangerea penala, veti fi obligata la cheltuieli judiciare in favoarea statului.

Retragerea plangerii penale o puteti efectua oricand, in orice stadiu al cercetarii penale.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, le puteti adresa.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2019
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala neplata pensie alimentara Iris_64 Iris_64 Ce consecinte va avea o plangere penala depusa de mine in cazul neprimirii a nici un leu din pensia alimentara datorata minorului care se afla in intretinerea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv andreea67 andreea67 doresc sa deschid actiunea de majorare a pensiei alimentare (425 000) car nu mi-a fost niciodata platita, dar si recuperarea retroactiva a pensiei datorate de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, nu mi s- a mai platit pensie alimentara din luna februarie. cum trebuie sa procedez?? il pot da acum in judecata sau trebuie sa astept 1 ... (vezi toată discuția)