avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua,
nu mi s- a mai platit pensie alimentara din luna februarie.
cum trebuie sa procedez??
il pot da acum in judecata sau trebuie sa astept 1 iunie??
exista vreun formular special??
ce trebuie sa fac??
multumesc
o zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:47, 16 Mai 2014
Conform art. 378 Cpenal neplata cu rea-credinta a pensiei se intretinere stabilite pe cale judecatoreasca timp de 3luni constituie infractiunea de abandon de familie. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Fapta nu se pedepseste daca inainte de terminarea urmaririi penale inculpatul isi indeplineste obligatiile.
Pentru o consultatie juridica mergeti la un avocat. Raspunsurile de pe acest forum nu constituie consultatii juridice.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
Anamaria Plevit, Avocat
Daca nu aveti bani de avocat, mergeti la sectia de politie de care apartine tatal sau dvs, cu domiciliul, si depuneti o plangere. O scrieti cu pixul pe hartie in fata politistului care este de serviciu. Prezentati dovada neplatii pensiei de la data mentionata de dvs.Aveti posibilitatea sa va impacati cu tatal si sa va retrageti plangerea. Nu va retrageti plangerea pana cand nu primiti banii restanti la zi! Nu acceptati promisiuni spre a va retrage plangerea, deoarece, dupa cum bine stiti, copiii nu cresc cu promisiuni!
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
proastasatului, utilizator
Aveti o hotarare pentru pensie? Pentru dupa majorat? Pentru minorat doar? Cati ani aveti? Ce e la 1 iunie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, In cazul in care tatal nu a platit pana acum pensia de intretinere a copilului, s-a strans o suma frumusica, stiu ca se poate executa silit, dar ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara elma0625 elma0625 In urma divortului , tatalui i s-a stabilit o pensie alimentara de 175 lei pe care a platit-o pana acum trei ani . Pentru ca necesitatile copilului au crescut ... (vezi toată discuția)