avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicare lege
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicare lege

ART. 2
(1) Poliţiştiilor de penitenciare cărora nu li s-a acordat locuinţă de serviciu potrivit art.1,
alin. (1) şi care nici ei şi nici soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinere nu au în proprietate o locuinţă în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea, au dreptul la compensarea lunară a chiriei în cuantum de până la 50% din salariul lunar net, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii, inclusiv pentru locuinţele atribuite de către autorităţile administraţiei publice locale sau pentru locuinţele de serviciu.
(2) În situaţia inexistenţei unui fond locativ corespunzător în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea, contractul de închiriere poate avea ca obiect o locuinţă situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 km, în cazul în care nici poliţistul de penitenciare şi nici soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinere nu au în proprietate personală o locuinţă în acea localitate sau în altă localitate situată mai aproape de locul de muncă.
Exemplar nr.
(3) De prevederile alin. (1) și alin. (2) beneficiază şi poliţiştii de penitenciare cărora li s-a atribuit o locuinţă de serviciu din fondul locativ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, al unităţii penitenciare în cauză, care nu mai corespunde nevoilor locative ale poliţistului de penitenciare, soţului/soţiei acestuia şi copiilor aflaţi în întreţinere şi la care cel în cauză renunţă.

ART. 13
(1) Poliţiştii de penitenciare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare
pentru chirie potrivit art. 2 şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziționării unei locuințe sau încheie un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe beneficiază de compensaţia lunară a chiriei pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului sau contractului de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

Fraza “Poliţiştii de penitenciare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare
pentru chirie potrivit art. 2 şi care contractează un credit”

Conditiile mentionate la articolul 2 sunt doar pentru acordarea compensatiei lunare pentru chirie, sau aceleasi conditii trebuiesc indeplinite si pentru achizitia locuintei? Eu consider ca la art 13. este prevazut expres ca acele conditii sunt doar pentru localitatea in care beneficiez de decontarea chiriei si ca aceste conditii nu se aplica si in cazul localitatii in care urmeaza sa-mi achizitionez o locuinta. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Incadrare compensatie chirie iulian1986 iulian1986 Buna ziua. Din anul 2010 activez ca functionar public cu statut special. Va rog sa imi spuneti, daca as putea beneficia de compensatie de chirie, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de chirie IonelaP02 IonelaP02 Buna seara Viitorul meu sot este cadru militar. Daca sunt coplatitor la un credit ipotecar mai beneficiaza de indemnizatia de chirie? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Compensatie chirie militari mihaiionutcristian mihaiionutcristian sunt militar si am domiciliul la 40 km de localitatea in care imi desfasor activitatea. stau cu chirie tot in localitatea de domiciliu...pot beneficia de ... (vezi toată discuția)