avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un precontract si vanzatorul a scos de la banca acordul de vanzare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lumiz , utilizator 00:28, 27 Septembrie 2019
Care e întrebarea?
Ma scuzati, nu am pus semnul ? Vreau sa stiu daca la semnarea contractului extrasul din cartea funciara trebuie sa fie fara obligatii sau inca mai apare ipoteca in conditiile existentei unui precontract si acceptul bancii pentru vanzare. Mulrumesc
Se poate transmite si un imobil ipotecat, însă doar cu acordul băncii.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
raluk0207, utilizator
Si in extras ce scrie? Eu asi vrea sa cumpar yn apartament cu ipoteca achitata adica nu vreau sa preiau ipiteca. Ce trebuue sa se specifice in contract
Dacă acel credit a fost achitat integral, trebuie radiată ipoteca de la Cartea Funciară.
In acest sens, reprezentantul legal al băncii creditoare (in speță directorul agenției/sucursalei) trebuie să dea o declarație notariala ca este de acord cu radierea si creditul a fost achitat.
Declarația se depune la Biroul de Carte Funciară, se radiaza dreptul de ipoteca si in aproximativ 10 zile se va putea elibera un extras fără sarcini.
Demersurile trebuie inițiate de proprietar, care de regula achita taxele notariale pentru declarație și taxa de radiere.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr un apartament care este ipotecat. care este procedura sigură pentru mine? mariana58 mariana58 Buna ziua Doresc sa cumpar un apartament ,pretul la care ne-am inteles este de 51000 euro.....din pacate am aflat ca apartamentul este ipotecat pt suma de ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament prin programul prima casa care are ipoteca de rang i ContSters74807 ContSters74807 Buna ziua, am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta. In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)