avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se înțelege prin sintagma ”stabilirea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se înțelege prin sintagma ”stabilirea discernământului suspectului sau inculpatului în momentul săvârșirii infracțiunii ce face obiectul acuzației”?

Conform art. 5 k) din legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice, prin discernământ se înțelege componenta capacității psihice, care se referă la o faptă anume și din care decurge posibilitatea persoanei respective de a aprecia conținutul și consecințele acestei fapte.

Întrebare:
Dacă prin discernământ se înțelege componenta capacității psihice, care se referă la o faptă anume și din care decurge posibilitatea persoanei respective de a aprecia conținutul și consecințele acestei fapte, iar expertiza medico-legală psihiatrică dispusă în baza art. 184 din CPP are ca scop stabilirea discernământului suspectului sau inculpatului în momentul săvârșirii infracțiunii ce face obiectul acuzației, prin stabilirea discernământului suspectului ori inculpatului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei se înțelege stabilirea componentei capacității psihice, care se referă la fapta (infracțiunea) ce face obiectul acuzației și din care decurge posibilitatea suspectului/inculpatului de a aprecia conținutul și consecințele acestei fapte?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Zebedeu, utilizator

Alte discuții în legătură

Va fi modificat și articolul 184 din codul de procedură penală? care articole din codurile penale urmează să fie modificate? ContSters396991 ContSters396991 Consider ca și art. 184 din CPP ar trebui să fie modificat, deoarece încalcă prezumția de nevinovăție. Codul de Procedură Penală, Art. 184 ”(1) ... (vezi toată discuția)