avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Daca proprietarul care a modificat un apartament pt a fi magazin si acum vrea sa-i schimbe destinatia, de ce are nevoie? Doar de semnaturile celorlalti proprietari? In ce proportie? de 100% ? Doreste sa inchirieze spatiul unei case de pariuri.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
sorin46, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorin46 , utilizator 13:41, 15 Octombrie 2019
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018
Pentru schiombarea destinatiei spatiului este necesar acordul vecinilor si al adunarii generale exprimat prin hotararea adunarii generale
Pentru schimbare destinatie spatiu de locuit si inchiriat catre operator economic este necesar acordul vecinilor
Legea 196/2018
art.40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Proprietarul care a schimbat destinatia apartamentului in spatiu comercial, acum 15 ani, a falsificat semnatura unui vecin care nu a fost de acord cu aceasta schimbare. In momentul in care vecinul l-a anuntat ca va sesiza organele de politie, proprietarul care a schimbat destinatia apartamentului, a fost de acord sa incheie un act notarial prin care s-a obligat sa faca curatenie in bloc (varuit) si sa monteze un interfon. Desi au trecut 15 ani de la incheierea acestui act, nimic din ceea ce a promis, nu a facut. Acum a venit sa colecteze semnaturi pt schimbarea destinatiei in casa de pariuri sportive. Vecinul in cauza i-a aratat actul notarial, insa, poate pt ca e un razboi al ambitiilor, cel cu schimbarea destinatiei a declarat ca va deschide aceasta casa de pariuri si fara semnatura celui care se opune. Ideea este ca cei care vin la schimbul valutar (pt ca are si schimb valutar in acleasi spatiu) confunda scara blocului cu wc-ul. In plus, cel care se opune este administrator in bloc. Intreb pt cel care se opune: ce se poate face legal ca aceasta casa de pariuri sa nu se deschida, pt ca scara de bloc sa nu mai fie folosita drept wc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu uira uira Intentionez sa cumpar un spatiu cu destinatia de uscatorie pe care apoi sa-l transform in spatiu de inchiriat, 2 spatii din cele invecinate direct fiind ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. ... Utilizator1987 Utilizator1987 Buna seara. Va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. Detin un apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje, nu este inca spatiu comercial. In ... (vezi toată discuția)