avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

Bună ziua. Dacă deţinem un apartament la etajul 4 şi dorim să inlocuim învelitoarea blocului pentru că ne plouă în casă avem nevoie de autorizaţie de construcţie cu proiect sau doar autorizaţie, deasemenea cu se suportă aceste cheltuieli fiind spaţiu comun pentru locatari. Noi l-am cumpărat acoperit însă blocul iniţial a fost construit în anii 70 fără acoperiş. Vechii prorietari ( e vorba de 4 apartamente pe o scara) au acoperit, însă nu deţinem nici un proiect sau autorizaţie . De la asociaţie ni se zice că trebuie proiect ( aşa cere primăria) . Structura acoperişului este deja făcută noi schimbăm doar învelitoarea deci dacă ne puteţi ajuta cu o bază legală eventual să ne putem documenta. Mulţumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:15, 2 Octombrie 2019
Buna ziua,
Teoretic nu aveti nevoie, daca doar schimbati cartonul/tabla...
Dar de ce nu faceti toate astea prin asociatie, este treaba dumnealor...
Trebuie sa aveti in vedere aspectul esential ca acoperisul fiind executat fara formalitati legale,pentru a indeparta eventuala situatii neplacute este de preferat sa intrati in legalitate sa parcurgeti procedura de realizare proiect,autorizatie constructie,certificat de urbanism
Daca obtineti formalitatile legale atunci constructia nu mai intra in responsabilitatea dv ci devine parte comuna ,asociatia de proprietari fiind obligata sa o administreze si sa intretina starea tehnica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie inlocuire invelitoare acoperis niculinapopa niculinapopa Buna ziua Asociatia de proprietari doreste sa inlocuiasca invelitoarea unui acoperis deteriorat sa dea tigla jos si sa puna tigla metalica.pe aceiasi ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara - pod pe acoperișul blocului, contribuția vecinilor Andreeadiana11 Andreeadiana11 Daca doresc sa fac un pod pe acoperisul blocului,ceilalti locatari au obligatia de a da cota parte sau legea ii obliga sa contribuie doar pentru ... (vezi toată discuția)