avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema Succesiune! Solicit ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema Succesiune! Solicit ajutor!

Bunicii mei de la tara au murit (bunicul ultimul in aprilie 2006) –la fel si tatal meu (copilul bunicilor) ..si am ramas la mostenire doua fete ale tatalui meu si sora tatalui…Sora tatalui meu nu vrea sa deschidem succesiunea legala prin notar spunand ca nu are bani pt acest lucru (nu exista acte de proprietate ale bunicilor pt nimic si din cate stiu tr umblat pt scos acte…). Cum pot sa o conving ca tr sa plateasca si matusa jumatate din cheltuielile facute in scopul succesiunii? Tin sa precizez ca ea spune ca nu vrea pamantul pt ca este prea ieftin si ca vrea doar dreptul la casa –casa pe care nu e de accord sa o vanda …iar eu si sora mea nu vrem decat banii de pe aceste bunuri deoarece stam foarte departe de aceste imobile si singura care ar profita de ele ar fi matusa care locuieste in apropierea casei.
O problema ar mai fi ca nu stim nici din ce este alcauita masa succesorala (adica nu stim toate bucatile de pamant…bani la CEC etc. pt ca a avut grija sotul matusii care lucreaza la Primaries a aranjeze tot)…Cum ar trebui sa procedam eu si sora mea pt a fi mai bine pentru noi?? Si mai ales ce ar trebui sa facem pt a obine banii pe ele pt ca daca le vom lasa la ei vor spune mai tarziu ca au adus imbunatatiri la casa ca au renovat-o etc si ramanem cu mai nimic…
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2006
mihaelamicu, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire adri_cristian adri_cristian Tatal meu a facut un act la notar acu 10 ani...cu sora si mama sa...cum ca sora sa renunta la tot pamantul,iar tatal meu la un apartament.Iar acu vrea jumatate ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa bunicilor adelanegreanu adelanegreanu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre un teren pe care sunt construite doua case, proprietatea bunicului meu. Sotia lui, bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)