avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita

Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei sa platesc 10.060,44 lei. Am luat legatura cu acest executor si i-am spus ca nu am bunuri mobile si imobile pe numele meu si sunt in ingrijire copil pentru 2 ani si ca locuiesc impreuna cu sotul la parintii mei.
Am dat o declaratie si mi-a comunicat sa imi pregatesc facturile de la bunurile din apartament ale parintilor mei ca va veni sa ma execute pe ele. Avand in vedere ca locuiesc cu ei se presupune ca sunt si ale mele atata timp cat le folosesc.
Un sfat, va rog frumos pentru ca sunt oarte speriata.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
nonilici, utilizator
Nu, bunurile din casa se prezuma ca sunt ale proprietarilor casei in care se afla aceste bunuri, daca executorul are dovada ca bunuri ale dvs se afla in posesia unui tert, n-are decat sa dovedeasca.
Apoi, nu are ce cauta in casa parintilor dvs , cat nu impotriva lor e executarea, incuviintarea de executare nu-i vizeaza pe ei, asa ca pot sa nu permita intrarea executorului cat n-are autorizare de patrundere in incapari.


Accesul la bunurile debitorului
(1)În vederea executării unei hotărâri judecătoreşti, executorul judecătoresc poate intra în
încăperile ce reprezintă domiciliul, reşedinţa sau sediul unei persoane, precum şi în
orice alte locuri, cu consimţământul acesteia, iar în caz de refuz, cu concursul forţei publice.
(2) În cazul altor titluri executorii decât hotărârile judecătoreşti, la cererea creditorului sau a
executorului judecătoresc, depusă odată cu cererea de încuviinţare a executării silite ori pe
cale separată, instanţa competentă va autoriza intrarea în locurile menţionate la alin. (1).
Instanţa se pronunţă, de urgenţă, în camera de consiliu, cu citarea terţului care deţine bunul,
prin încheiere executorie care nu este supusă niciunei căi de atac.
Art. 680
Identificarea bunurilor urmăribile
(1)
Executorul judecătoresc are dreptul să identifice bunurile urmăribile ale debitorului şi, la
locul unde ele se găsesc, să îndeplinească asupra lor acte de executare, în prezenţa debitorului sau a unuia dintre membrii majori ai familiei sale ori a unei alte persoane majore care se află în acel loc, iar în lipsa acestora, în prezenţa unui agent al forţei publice sau, în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege, a 2 martori asistenţi.
(2)
Identificarea bunurilor urmăribile şi efectuarea actelor de executare la domiciliul sau la
sediul altei persoane decât cel al debitorului se pot face, în lipsa acordului persoanei
respective, numai cu autorizarea prealabilă a instanţei de executare, dată potrivit art. 679 alin. 2

Avand in vedere ca locuiesc cu ei se presupune ca sunt si ale mele atata timp cat le folosesc.


Ce logica :slap:
Cred ca a fost vb de o incercare de intimidare, nu cred sa vina.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
greseala a fost ca ai luat legat cu executorul. si i-ai facut juma din munca. cel mai simplu e vine executorul si zici ca tu nu ai bunuri cump de tine. bunurile din casa sunt ale parintilor. daca va intreaba de facturi ii zici ca e nebun sunt lucruri vechi la care nu mai am facturi.
problema rezolvata
Problema e ca domiciliul meu este la adresa parintilor mei care m-au luat in spatiu. Nu stiu cum sa procedez ca sa nu le creez probleme lor si sa fie executati pe bunurile lor. Ei au in casa mobila veche si nu cred ca mai au facturi la toate. Nu stiu cum sa procedez.
Sa plec de la domiciliul parintilor, sa nu le dea drumul la usa?
Astept raspuns de la dvs.
Multumesc mult.

Si eu m-am gandit ca ar putea fi vorba de asa ceva. Dar sunt foarte speriata si am vb. si cu avocat care mi-a spus ca e posibil sa vina executorul acasa sa execute bunurile parintilor.
Si de asemenea mi-a sugerat ori sa plec de la domiciliul parintilor ori sa astept sa vad daca vin si sa fac ulterior contestatie la executare.
Nu stiu cum sa fac.
Astept un raspuns de la dvs.
Stiu ca am gresit ca m-am dus, dar m-am luat dupa un avocat care mi-a sugerat sa ma duc sa dau o declaratie ca nu am bunuri urmaribile si sunt in concediu crestere copil. Ulterior mi-a sugerat ori sa plec de la domiciliu pt a nu creea probleme parintilor ori sa astept sa vina sa ma execute si sa fac contestatie excutare.
Va rog sa ma sfatuiti ca am un copil de un an si nu vrea nici sa plec de la parinti dar nici sa le creez probleme pt ca sunt panicosi.
va rog sa-mi dati un sfat.
Am uitat sa precizez, daca e relevant, ca nu am patit imprumutul de 2000 euro luat de la banca datorita CAS care mi-a pus poprire pe cont si acestia nu au mai avut cum sa incaseze banii. Ulterior creditul a fost cesionat de o firma de recuperari care nu a dorit sa le platesc in rate si s-a ajund la aceasta situatie.
Astept un raspuns cum sa fac cu aceasta executare.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Nu aveti de ce sa fiti speriati. Daca in casa se afla bunuri care nu sunt de mare valoare, il puteti lasa sa intre ca n-o sa plece cu ele in carca.
Daca nu vreti sa-i lasati in casa, parintele dvs in calitate de proprietar trebuie sa se opuna intrarii in casa daca in hartiile pe cere le are executorul nu isi vede numele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale! ajax227 ajax227 Buna! Detin cateva credite de nevoi personale (fara garantii).. Mentionez ca am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati. Nu am nimic pe numele meu, in ... (vezi toată discuția)
Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Competenta executare silita zerognost zerognost Speta: executare silita in Craiova. Debitorul e gasit cu bunuri mobile(autoturisme) pe care le are la domiciliul sau din Pitesti. Poate executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)