avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit nevoi personale!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit nevoi personale!

Buna!
Detin cateva credite de nevoi personale (fara garantii).. Mentionez ca am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati. Nu am nimic pe numele meu, in sensul ca nu am masina, apartament, bunuri valoroase. Stau cu parintii, deci nu cred ca ar fi ceva ce se poate executa silit. Detin doar 1 frigider si un tv pe numele meu, ce mentionez sunt in casa la parintii mei, unde nu sunt proprietar. Momentan nu am servici si probabil se va ajunge la executarea silita. Ce pericole ar fi? Se poate intra in casa parintilor mei (unde nu sunt proprietar) sa se ia din bunuri? Se poate sa fie ei executati silit? Ma refer la pensie, etc
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
ajax227, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:13, 26 Octombrie 2016
Ei nu pot fi executați silit.

Dacă nu aveți bunuri nu va pot executa silit.
Ok!! Intrebarea mea este: daca am spre exemplu un televizor cumparat de mine de la Flanco, care e la domiciliu, si e pe numele meu, al celui care a luat credit, insa apartamentul e pe numele alor mei, poate intre in casa sa mi-l ia?
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
ajax227, utilizator
Art. 680: Accesul la bunurile debitorului
(1) În vederea executării unei hotărâri judecătoreşti, executorul judecătoresc poate intra în încăperile ce reprezintă domiciliul, reşedinţa sau sediul unei persoane, precum şi în orice alte locuri, cu consimţământul acesteia, iar în caz de refuz, cu concursul forţei publice.
(2) În cazul altor titluri executorii decât hotărârile judecătoreşti, la cererea creditorului sau a executorului judecătoresc, instanţa competentă va autoriza intrarea în locurile menţionate la alin. (1). Instanţa se pronunţă, de urgenţă, în camera de consiliu, cu citarea terţului care deţine bunul, prin încheiere executorie care nu este supusă niciunei căi de atac.
Art. 681: Identificarea bunurilor urmăribile
(1) Executorul judecătoresc are dreptul să identifice bunurile urmăribile ale debitorului şi, la locul unde ele se găsesc, să îndeplinească asupra lor acte de executare, în prezenţa debitorului sau a unuia dintre membrii majori ai familiei sale ori a unei alte persoane majore care se află în acel loc, iar în lipsa acestora, în prezenţa unui agent al forţei publice sau, în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege, a 2 martori asistenţi.
(2) Identificarea bunurilor urmăribile şi efectuarea actelor de executare la domiciliul sau la sediul altei persoane decât cel al debitorului se pot face, în lipsa acordului persoanei respective, numai cu autorizarea prealabilă a instanţei de executare, dată potrivit art. 680 alin. (2).

Deci, de putut se poate. Nu cred sa se vrea insa.. nu o sa se deplaseze executorul sa ridice un tv pe care sa il vanda apoi ca sa ii dea banii creditorului.
Ok, si vrei sa spui ca imi poate urmari un televizor cumparat ? Cum se poate asa ceva?
Se poate sechestra și apoi vinde la licitație publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita nonilici nonilici Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit din 2008 colibri123 colibri123 la un imprumut nevoi personale facut in 2008 ,la care nu am garantat cu nimic,ce consecinte pot fi ,in prezent nu lucrez nicaieri si execuorul este din alt ... (vezi toată discuția)