avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum poate fi incadrata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum poate fi incadrata?

Buna seara! Am si eu o problema mai delicata si ma intereseaza o parere avizata. Am depus o plangere impotriva unui proces verbal pt blocarea rotii. In momentul depunerii plangerii nu stiam ca politia comunitara a facut poze si am anexat plangerii fotografii pe care le-am facut dupa deblocarea rotii, in alt loc decat in cel in care mi se blocase roata initial, unde nu era oprirea interzisa. Intrebarea mea: care sunt consecintele ce ar putea decurge din faptul ca am depus aceste poze care nu corespund realitatii, tinand cont de faptul ca politia comunitara a depus pozele facute cu masina imobilizata in zona de oprire interzisa?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 22:48, 2 Decembrie 2009
Ramane la aprecierea judecatorului! Poate pur si simplu sa dea hotarare prin care se respinge actiunea sau poate sa faca disjungere si sa trimita dosarul la parchet pentru cercetarea dvs sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals si uz de fals! Asa cum v-am spus , judecatorul va analiza si va decide!
Stau sa ma gandesc ce puteti invoca in apararea dvs!B-)
Daca procesul este civil veti pierde procesul.

Daca ati facut plangere penala riscati sa fiti condamnat pentru infractiunea de denunt calomnios, in baza art 259 C. pen.

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand nu are logica ce ati facut.
Ati contestat blocarea rotilor, iar la contestatie ati atasat fotografii (false sa le spunem) in care aratati ca de fapt NU v-au fost blocate rotile? Cine v-a deblocat rotile?

Luati in calcul varianta expusa de colegul M. Grigore.
=D> consecinta va fi ca plangerea formulata de dv va fi respinsa, deoarece pozele depuse de dv nu sunt supuse unei exertize ori agreate de vreun expert, fapt pentru care nu vor fi luate in consideratie drept mijloc de proba in ceea ce priveste proba cu incrisuri, pozele depuse de politie sunt agreeate deaorece sunt realizate in laboratoare agreeate si omologate.
Multa stima si multa grija de acum inainte.
Sfat, daca insa se mai judeca, solicitati instantei de judecata sa ia act ca renuntati la proba cu inscrisuri.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca procesul este civil veti pierde procesul.

Daca ati facut plangere penala riscati sa fiti condamnat pentru infractiunea de denunt calomnios, in baza art 259 C. pen.

avocat Claudiu Lascoschi

Nu am facut nicio plangere penala, e o simpla plangere impotriva unui proces verbal de contraventie iar pozele trimise sunt facute dupa ce mi-au deblocat roata si am mutat masina in asa fel incat sa ramana 1 metru de trotuar liber si am spus ca acolo era parcata.

Alte discuții în legătură

Anularea procesului verbal de contraventie - circulatie auto basarabeanca basarabeanca Buna ziua. Iata cazul meu pe scurt: mi s-a blocat roata si mi s-a dat amenda pentru nerespectarea distantei de 1 metru pentru trotuarul pietonal. In procesul ... (vezi toată discuția)
Martor proces verbal adrian10 adrian10 buna ziua am parcat masina , a venit pol rutiera si a dispus ADP ului blocarea rotii Pe procesul verbal (pe care nu l-am semnat ) este pus martor angajatul ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu piroscaemil piroscaemil In data de 23 mai 2020 am parcat masina pe un loc de parcare din orasul Sinaia,lasand in parbriz un bilet cu numarul meu de telefon in caz de nevoie..Locurile ... (vezi toată discuția)