avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mai este necesara prezenta partii vatamate la Apel ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mai este necesara prezenta partii vatamate la Apel daca a fost prezenta si a dat declaratia la Judecatorie?

Am o cunostinta care a este parte vatamata si s-a constituit parte civila intr-un proces referitor la furt calificat (furtul calificat (art.229 NCP) al 1 - art 229 al 1 lit a cp; cu aplic art 38 al 1 cp).

Dupa declaratia data la politie a fost citata la Judecatorie, unde s-a prezentat si-a dat declaratia in fata instantei.

A fost condamnat inculpatul, dar a facut apel si acum a primit o alta citatie pentru prezentarea la Curtea de Apel.

Daca depune o cerere de judecata in lipsa si instanta nu considera ca este cazul sa o audieze din nou, poate lipsi de la toate celelalte termene avand in vedere ca nu doreste sa fie stresata suplimentar de actul juridic?

Dar daca nu depune o astfel de cerere de judecare in lipsa, poate sa lipseasca de la acest termen si urmatoarele, atata timp cat n-are altceva de declarat si nu mai vrea sa se prezinte. fiind un stres suplimentar si emotional si ca sa lipseasca de la serviciu.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Consecinte neprezenare la termene-dosar furt calificat Deni23 Deni23 Buna sunt citat intrun proces  Obiectul dosarului furt calificat art 229 ncp. Eu sunt in germania, se intampla ceva daca nu ma prezint? Ce pedeapsa poate ... (vezi toată discuția)
Curtea de apel, impacare dumutaadrianred dumutaadrianred Buna , in cazul unui proces aflat la curtea de apel , pentru infractiunea de furt (208vechiul cod) dupa achitarea prejudiciului, instanta a hotarat sa acorde ... (vezi toată discuția)
Incadrare corecta a infractiunilor Just-drept Just-drept O persoana a intrat intr-un imobil si a furat. A fost prins, judecatorul de camera preliminara a dispus inceperea urmaririi penale pentru furt calificat. ... (vezi toată discuția)