avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a administratorului unei firme cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a administratorului unei firme cu datorii

Buna ziua stimati membri ai acestui forum de prestigiu !

As dori sa prezint atentiei dumneavoastra situatia in care ma regasesc spre incercarea de-a identifica o solutionare cat mai favorabila.

In anul 2007 am infiintat un SRL in cadrul careia sunt administrator si asociat unic insa inca din 2009 nu mai am activitate pe firma.
Tot de prin acele momente am incetat sa mai platesc impozitul forfetar de rigoare si, de asemenea, sa mai prezint bilanturile si balantele.

Intrucat intre timp s-au acumulat ceva datorii care, cumulat cu dobanzile si penalizarile au ajuns la valoarea de 4300lei, in primele luni ale anului 2017 am primit cateva somatii de la ANAF in vederea solutionarii acestei probleme, insa, cum eu nu mai locuiesc de mult timp la adresa unde am sediul social, am intrat in posesia tuturor plicurilor ajunse la acea adresa abia in urma cu putina vreme.

In ultimul plic primit, acesta datand deja din luna mai 2018, sunt instiintat ca s-a inceput procedura de executare silita a firmei si, intrucat
aceasta nu detine bunuri mobile si imobile, s-a dispus inceperea procedurii de executare silita a mea, ca si administrator al firmei.
Cum la randul meu nu detin nici un fel de bun in proprietate si nici nu dispun de vreun venit pe care sa se faca poprire, nu am fost influentat, implicit nu am avut cunostinta de acest fapt pana acum si as dori sa intreb daca executare silita are durata nedeterminata ori inceteaza dupa o anumita perioada de timp.

De asemenea, exceptand varianta achitarii datoriilor pe care le am, lucru pe care nu-l pot infaptui, as dori sa intreb daca exista vreo alta varianta prin care as putea sa depasesc aceasta situatie si sa si radiez firma amintita.
Dupa cateva cautari pe internet, am identificat posibilitatea apelarii la niste firme care ofera drept serviciu inclusiv radierea firmelor cu datorii, insa, neinteractionand niciodata cu o situatie asemanatoare, nu-mi pot face o idee asupra viabilitatii unui astfel de serviciu, in plus, nu stiu
daca radierea firmei atrage si incetarea procedurii de executare silita.
Exista persoane care detin detalii cu privire la aceasta modalitate si ce riscuri prezinta ea ?

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Somatie plata impozit gabrika gabrika Buna ziua, am primit azi de la administratie o somatie de plata pt. impozitul forfetar. Mentionez ca somatia era din data de 08.10.09 si eu am primit-o abia ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap ieftin de firma rekaalina rekaalina Buna ziua.Am o problema si as dori sa ma ajutati daca se poate.In 2005 am infiintat o firma de care practic \"am uitat\" ,iar acum cateva zile am primit o ... (vezi toată discuția)
Societate cu datorii ortega ortega detin un srl la care vreau sa renunt .in conditii normale nu pot deoarece datorez la bugetul statului impozitul forfetar in valoare de 17 mil .activitate nu ... (vezi toată discuția)