avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanța fostului proprietar și penalizările ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanța fostului proprietar și penalizările aferente mi se pun mie pe lista de întreținere. Nu mi se pare normal, eu am cumpărat apartamentul fără datorii, ce pot face?

Acum 1 an de zile am cumpărat 1 apartament.Fostul proprietar are o restanță la întreținere în valoare de 700 lei pe care nu a achitat o ,si acum a decedat.Pe lângă faptul că eu apar pe.lista de întreținere lunar,cu acești 700 lei restanță,administratora si presedintele trec penalizarile pt aceasta restanta la întreținere mea pe care o am de achitat lunar.De exemplu pe luna septembrie am avut de plata 170 lei la care a adăugat penalizare pt restantele fostului proprietar suma de 50 lei.(penalizarile fiind in fiecare luna),si nu mi se pare.normal...eu cand am cumpărat apartamentul l am cumpărat la notar.Si stiu ca trebuie sa duci o adeverință ca nu ai datorii la.intretinere daca vinzi.E posibil ca fostul proprietar sa fi falsificat adeverința?sau ca administratora sa ii fi eliberat o adeverință în care scria ca nu are restanțe desi.nu era adevarat...eu am aflat abia după ce m am mutat, de aceste restanțe. Ce pot face din punct de vedere legal ca sa.nu mai.apara restantele fostului proprietar la mine ?Mentionez ca fostul proprietar care a decedat are 1 fata si 1 băiat în vârstă de 28 respectiv 35 de ani.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este, la instrainarea unei locuinte, vanzatorul trebuie sa dovedeasca , la intocmirea actelor de instarinare, ca nu are datorii la asociatie.
Trebuie clarificat cam asa:
1. La sediul as. prop. - daca la interventia vanzatorului, in vederea instrainarii locuintei, i-a fost eliberata o adeverinta prin care se dovedea ca la o anumita data (data instrainarii), acesta nu mai avea debite catre as. prop.;
2. La notar, expuneti situatia, verificati daca vanzatorul a depus la dosar adeverinta despre care discutam;
3. Sunt situatii in care, vanzatorul nu achita debitul la zi, insa in adeverinta de la as. prop. este stipulat acest lucru, caz in care, din pretul negociat, se scade debitul despre care discutati;
4. Mai sunt situatii in care vanzatorul este cu plata la zi, dar de plecat din locuita, pleaca dupa cateva luni; in acest caz, tot as. prop. se face vinovata de situatie.

Asa cum ati fost sfatuita de catre dl. avocat. Una peste alta, nu trebuie sa achitati ceva ce nu va apartine.
Mult succes!
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum ati achizitionat bunul imobil cu debite in evidenta atat timp cat la perfectarea documentelor de transmitere drept de proprietate bun imobil este necesar adeverinta eliberata de catre asociatia de proprietari care sa comunice situatia financiara a vanzatorului
Verificati la notarul care a incheiat formalitatile de achizitie imobil de continutul si legalitatea adeverintei
Conditionat de concluzii puteti analiza eventuale alte demersuri
Daca fostul proprietar a decedat va luptati cu morile de vant.Cineva trebuie sa achite datoria,si acel cineva sunteti Dvs. Datoria va apartine.
Dar ceva nu e in regula . Dvs. ati aflat abia dupa un an ca exista o restanta ?
11 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adeverinta de la asociatie reprezinta o poza "de moment"
De exemplu: ma duc la 1 octombrie la asociatie, imi achit cheltuielile (la 1octombrie avem afisate cheltuielile aferente luni AUGUST! ) si scot adeverinta care zice ca la 1 octombrie nu am datorii. Insa in 15 octombrie se vor afisa cheltuielile pe septembrie.
Pe de alta parte, 700 lei mi se pare mult, foarte mult ca sa fie suma aferenta unei singure luni. Mergeti la notarul la care s-a incheiat tranzactia, si solicitati o copie a adeverintei in cauza. Apoi formulati o nota catre asociatie, prin care le solicitati sa va clarifice caror luni sunt aferente acele sume.
Contrar opiniei stipulate de ausfahrt, nu cred ca dumneavoastra trebuie sa achitati datoria. Din cate stiu eu, datoriile apartin propietarului, nu apartamentului. Ceea ce inseamna ca dumneavoastra vi se pot imput cel mult cheltuielile ce au fost calculate si afisate dupa data efectuarii tranzactiei. In rest, de platit sa plateasca cei din comitetul executiv, care nu si-au facut treaba cum trebuie.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii ultimelor 2 luni inainte de vanzarea unei locuinte cand intretinerea nu este afisata. nickalai17 nickalai17 Buna ziua, Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i ... (vezi toată discuția)
Proprietar nou nu recunoaste restante esalonate, platite pana la data vanzarii apartamentlui conjoint conjoint Vara aceasta,in cadrul A.G a asociatiei de proprietari a fost constituit un fond in vederea achitarii datoriilor esalonate pe 12 luni catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)