avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu de odihna

Buna ziua,
De cateva zile am intrat in cele 126 zile de concediu prenatal + postnatal, mentionez k pana sa intru, am fost in concediu medical (sarcina cu risc) iar anul acesta am apucat sa imi iau doar 5 zile de concediu de odihna. Avand in vedere ca dupa trecerea celor 126 zile ma voi suspenda (2 ani), restul concediului de odihna il pierd sau trebuie sa mi-l plateasca institutia?
Cel mai recent răspuns: SilviAna90 , utilizator 15:00, 10 Iulie 2015
Nu il pierdeti , solicitati reprogramarea acestor zile dupa revenirea din CCC.
Art. 146 din Codul Muncii
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) , efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

la punctul 2 spune ca se poate lua pana la sfarsitul anului urmator de aceea sunt in dubii..... sau in situatia mea e exceptie?
Art.146 din Codul Muncii a fost modificat si are in prezent urmatorul continut:
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
....

De aceea , am mentionat ca trebuie sa-l reprogramati dupa revenirea din CCC.
va multumesc, nu stiam ca s-a modificat!:slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu legal neefectuat martin77 martin77 Daca nu efectuez tot concediul legal in acest an si in ianuarie anul viitor nasc, pot sa recuperez aceste zile dupa ce ma intorc din concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna neefectuat OanaRo OanaRo Buna ziua, Concediul de odihna neefectuat, in cazul angajatului care urmeaza sa intre in concediul de crestere a copilului se poate plati? Ma gandesc ca ... (vezi toată discuția)
Plata concediu legal lemontee lemontee Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie, am intrat in concediu prenatal si din acest an mai am neefectuate inca 9 zile de concediu legal, zile pe care nu ... (vezi toată discuția)