avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cat de legale sunt camerele video la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cat de legale sunt camerele video la bloc

Cat de legale sunt camerele la bloc in conditiile in care acestea au fost puse de presedinte cu acordul AG formata din cativa locatari maxim 10 din ~100 care au ca scop pp. pandirea locatarilor si altora din asociatiile vecine si.postarea acestora pe grup..ca arunca gunoiul la noi, ca i a cazut un.servetel lui x si nu la ridicat., presedintele avand acces si pe tel.personal.facand sinteza zilei!!! Suntem destui care nu suntem.de acord cu camerele nu am semnat nimic, deoarece consider ca are o prb cu a pandi lumea care cum arunca gunoiul, care se joaca la locul de joaca dar nu este ,,de la noi,, si mai les postarea pe grup whatsapp urmand comentarii injurioase, instigare la ura, camere care partial au rolul de securitate...in special a masinilor celor care le au parcate in curte.neavand toti masini suntem obligati sa platim costurile aferente multor mofturi???iar acesta ignorand legea asoc de propr.in multe privinte...a informarii continutului sedintelor AG..si altele
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:56, 27 Octombrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar in conditiile legii se pot monta camerele de supraveghere.
In niciun caz pandirea locatarilor sau proprietarilor nu este legala.

Adresati cerere pentru a obtine documentele de la asociatie si mergeti cu ele la avocat pentru a fi analizata legalitatea tuturor aspectelor care va intereseaza.
Cautati insa avocat specializat in drept civil si drept.penal si nu pe asociatii de proprietari deoarece sunt multe norme juridice incidente in astfel de cazuri.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Puteti depune o sesizare/plangere la ANSPDCP si vedeti ce spun si dumnealor.
In caz de amenda...o puteti imputa persoanelor ce au montat acele camere fara respectarea prevederilor legale.
Amenda o va plati asociatia.
Ca sa fie imputata persoanelor responsabile este destul de complicat deoarece ar trebui sa se faca o adunare generala in acest sens sau asociatia sa dea in judecata presedintele asociatiei...si este foarte greu de realizat acest lucru avand in vedere faptul ca presedintele semneaza cererea de chemare in judecata pe care le face asociatia de proprietari...si ar insemna sa isi semneze singur...propria chemare in judecata...

Doar avocatii pot deslusi itele incurcate ale legii si sa gaseasca variantele juridice viabile pentru rezolvarea problmelor juridice aferente.

Singura solutie pe care o vad eu pentru estomparea si eradicarea abuzurilor din partea asociatiilor de proprietari ar fi aceea ca multi oameni sa se uneasca si sa isi caute un avocat strain de asociatie care sa se ocupe de problemele juridice.
Desi unele asociatii au avocati colaboratori este evident faptul ca avocatul platit de asociatie nu se va intoarce impotriva asociatiei si impotriva conducerii...mai ales pentru motivul ca aceasta face plata acestor avocati...
De aceea, este evident faptul ca trebuie apelat la avocat strain de asociatie...
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu neaparat, se poate face Adunare generala, schimba aceasta conducere si facut demersurile...Si nu cred ca o sa le convina proprietarilor, mai ales ca sunt 'cativa", sa plateasca o eventuala amenda, mai ales daca este 'maricica".
Si da, cel mai bine este sa apeleze la un avocat, mai ales ca poate recupera si onorariul platit.
Poate asa se invata ca nu sunt sefi pe tarlaua lui...si trebuie sa raspecte si legea...
Este foarte greu de facut o adunare generala pentru ca multi oameni din bloc nu se implica si raman cei care sustin conducerea asociatiei adica acei oameni care sunt manipulati sau care au anumite interese...

Ar trebui ca legea sa stipuleze ca nu asociatia sa plateasca amenda dar...modificarea legii este foarte greu de facut...
Pe considerentul ca asociatia isi alege conducerea este si cumva sa raspunda pentru ca ea alege asa...
Mai este si aspectul juridic ca asociatia are personalitate juridica...

Alte discuții în legătură

Sanctiuni pecuniare pt locatarii fraudulosi sau necivilizati coryzalia coryzalia As dori sa stiu daca este legala o decizie luata in comitetul executiv prin care se doreste aplicarea de amenzi locatarilor care fraudeaza asociatia sau au un ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte de asociatie bataus cristi_adv cristi_adv M-am uitat putin prin topicurile acestui forum, insa nu am putut sa le parcurg pe toate. Ne-ar interesa, pe mai multi locatari/proprietari, cum sa scapam de un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. intrebarea pe care o adresez comunitatii este daca ... Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Intrebarea pe care o adresez comunitatii este daca adresele catre Asociatie ale unui proprietar si raspunsurile primite la acestea pot fi cunoscute ... (vezi toată discuția)