avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine beneficiaza de tariful unui contract de locatiune?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine beneficiaza de tariful unui contract de locatiune?

Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari (bloc cu 3 scari) care avem un contract de locatiune pentru antene 3G care sunt instalate pe o singura scara. Imi puteti spune, va rog, daca tot blocul trebuie sa beneficieze de chiria platita de locatar, s-au doar scara pe care sunt montate antenele?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:25, 29 Octombrie 2019
Buna ziua,
ART. 70 din legea 196/2018
(1) Toate veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune, inclusiv veniturile
din dobanzi bancare, apartin asociatiei de proprietari.
(2) Veniturile prevazute la alin. (1) alimenteaza numai fondul de reparatii al
asociatiei de proprietari si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum
si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, intr-un raport afisat la avizierul
asociatiei, si se evidentiaza in registrul unic de venituri si cheltuieli al asociatiei de
proprietari.
Avand in vedere ca asociatia de proprietari este parte semnatara a contractului de locatiune din care fac parte cele 3 scari,c/v chirie parti comune se depoziteaza in fondul de reparatii al asociatieid e proprietari
Contractul de locatiune nu este incheiat de scara X ci de asociatia de proprietari care a inteles din motive pecuniare sa inchirieze cota parte din partea comuna condominiu
De fapt contractul de locatiune este incheiat de catre asociatie pe scara X, explicit. In baza acestuia doar locatorii scarii X au semnat acest contract.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
DANNY777, utilizator
Dacă există asociatie la nivelul fiecărei scări...atunci banii merg in contul acelei asociații
Deci sa inteleg ca daca scara X ar forma o asociatie separata de celelalte 2 scari, atunci doar scara X va beneficia de chiria incasata? Dar suma incasata pana la data cand scara X se separa printr-o alta asociatie de celelalte 2 scari, cui ii revine? Trebuie impartita in parti egale celor 3 scari? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Acoperiș degradat la una din scările blocului. pot fi folosiți banii obținuți din închiriere doar pentru reparația lui? luminet luminet Buna ziua, Va prezint pe scurt problema mea: Fac parte dintr-o ascociatie de proprietari ce cuprinde 2 scari de bloc (14+14 ap). Partea de administrare o ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)
Incasari din chirii la o scara de bloc se impart la toata asociatia de proprietari formata din 3 scari andr3i13 andr3i13 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc format din 3 scari 2 scari de bloc sunt de 10 etaje iar o scara le leaga pe cele 2 mentionate anterior si este de 4 ... (vezi toată discuția)