avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Câinii vecinului au mușcat din mașină, încercând ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Câinii vecinului au mușcat din mașină, încercând să prindă o pisică, iar el încearcă să mă convingă s-o repar cu piese ieftine. Pot câștiga în instanță dacă nu va mai fi de acord să plătească dauna?

Buna ziua! Ma trezesc dimineata in latraturi de câini, ies afara si descopăr că 3 ciobanesti belgieni sunt pe lângă masina mea. Cand ies din curte descopăr că o pisica s.a ascuns sub masina de acești câini, care din dorința de a o prinde, au mușcat efectiv din masina, vandalizand o efectiv. Descopăr că proprietarul câinilor este unul dintre vecinii mei, care recunoaște si isi asuma ca nu i.a ținut închiși, declarand la poliție ca este de acord sa imi plătească dauna. După ce acesta afla prețul pieselor care trebuie inlocuite, incearca sa ma convinga sa nu cumpăr piesele originale. Ce castig de cauza pot avea in instanta daca acesta nu va mai fi de acord sa plateasca dauna produsă de câinii lui?
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:10, 28 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Prezentați vecinului devizul de reparații de la un service autorizat și solicitați plata despăgubirilor. Depuneți devizul și la poliție.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E bine sa nu se exagereze de nici o parte. Un amarat de portbagaj de Duster (2 bare de aluminiu) costa la reprezentanta 500 lei iar in magazine 150 lei, ambele find noi. Deci, trageti concluzia pe care o doriti. Daca masina era noua poti avea pretentii, dar chiar si reprezentantele ofera piese reconditionare cu garantie iar la SH se gasesc destule care arata ca noi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la orice service auto doriti dumneavoastra sa efectuati reparatia masinii si solicitati un deviz de reparatii. Acest deviz comunicati-l vecinului dumneavostra. Trebuie depus, de asemenea, si la politie in dosarul de urmarire penala. Daca vecinul nu este de acord sa plateasca probabil ca va urma un proces in instanta, insa in final va trebui sa plateasca atat costurile de repratiile cat si cheltuielile cu procesul. Dar in final totul se rezuma la probatoriul ce il veti administra.
Total de acord,cu German Alex.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
crocoi, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilire dauna :inlocuire sau reparatie mitrofanmarian mitrofanmarian Am un dosar de dauna la carpatica cu umatoarele daune pe partea dreapta: aripa fata pocnita (este din plastic), portiera fata infundata peste 70% din ... (vezi toată discuția)
Evaluare cost reparatie auto valyd11 valyd11 Pe scurt, un vecin mi-a bombardat masina cu pietroaie afectand plafonul, luneta si capota portbagaj. La dosarul de la politie am depus o nota de constatare de ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca refuz plata reparatie Paulist Paulist Buna ziua, am fost lovit in trafic de un asigurat euroins. Masina mea este in garantie asa ca am dus o la reparatie intr o reprezentanta dupa cea am primit o ... (vezi toată discuția)